Wykonałem remont silnika i niestety nie wchodzi on na obroty.Bieg jałowy jest w porządku .Pali różnie raz od 1 kopa raz trzeba popchac ale przy dodaniu gazu dusi sie silnik. Dysze gażnika ,czystość ,poziom paliwa w normie. to samo po przełożeniu sprawnego w 100 procentach gaznika z jawki. Swieca nowa zgodna z zaleceniami fabrycznymi.Filtr powietrza nowy oryginalny. Poprawa występuje po odłączeniu gażnika od filtra powietrza moto wkręca sie na obroty ale to jeszcze nie to co być powinno. Kondensator sprawny ,podstawiony drugi i te same efekty.Przerywacz nowy z przerwą 0.4mm .jakieś pomysły lub sugestie?Myslałem juz o zakupie filtra stożkowego ale silnik powinien działać też na oryginalu z puszką tłumika szmetów ssania. w puszce wywierciłem dodatkowy otwór dla powietrza o średnicy 20mm wiec puszka nie powinna dławic przepływu.Może zapłon za wczesny? Ale zkąd ta poprawa przy zdjętym filtrze.Kombinacje z wysokościa iglicy i poziomem paliwa spełzły na niczym. W silniku wymieniony był wał korbowy ,simeringi,cylinder tuningowy z tłokiem produkcji Almotu i tp uszczelki , łozyska itp HELP
kondensator masuje prawidłowo i był podstawiony drugi .nic to nie dało.silnik wchodzi na obroty dopiero po zdjęciu rury gumowej nowego , czystego filtra. Głowica była polerowana pastą do zaworów i jest szczelna na styku z cylindrem .Cylinder z karterami jest szczelny. Gdyby byłu jakieś nieszczelności cylinder - gaznik nie było by wolnych obrotów. simeringi są szczelne bo sprawdzałem wlanym do karterów paliwem jeszcze przed zamontowanym silnikiem w moto. Jeszce jakies pomyśły?Ja juz wykluczyłem wszystkie mozliwości poza opużnieniem zapłonu .Ustawione wyprzedzenie 2mm przed GMP , ale moze się coś zmieniło?Założyłem tez oryginalną puszkę z jawki w której nie ma takiego przelotu i nic to nie dało. Tłumik wydechu i kolanko czyste ,wymyty i wypalone. Podstawiłem od jawki drugi wydechi bez rezultatów .
Pomysły juz mi sie zkończyły
kondensator masuje prawidłowo i był podstawiony drugi .nic to nie dało.silnik wchodzi na obroty dopiero po zdjęciu rury gumowej nowego , czystego filtra. Głowica była polerowana pastą do zaworów i jest szczelna na styku z cylindrem .Cylinder z karterami jest szczelny. Gdyby byłu jakieś nieszczelności cylinder - gaznik nie było by wolnych obrotów. simeringi są szczelne bo sprawdzałem wlanym do karterów paliwem jeszcze przed zamontowanym silnikiem w moto. Jeszce jakies pomyśły?Ja juz wykluczyłem wszystkie mozliwości poza opużnieniem zapłonu .Ustawione wyprzedzenie 2mm przed GMP , ale moze się coś zmieniło?Założyłem tez oryginalną puszkę z jawki w której nie ma takiego przelotu i nic to nie dało. Tłumik wydechu i kolanko czyste ,wymyty i wypalone. Podstawiłem od jawki drugi wydechi bez rezultatów .
Pomysły juz mi sie zkończyły