Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

wózek widłowy Linde H 16 błąd T 248

Krzysztof-ck 06 Feb 2016 10:38 9537 7
    Krzysztof-ck
    Level 7  
    witam! Mam problem z wózkiem widłowym Linde H 16 2008 rok, a mianowicie to wychodzi błąd T 248 jak chce się szybciej jechać to nie da się dalej jechać i wtedy włącza się wentylator,dopiero po zgaszeniu i ponownym odpaleniu można jechać dalej Prosz o pomoc !!
    mmiodas
    Level 11  
    Kolego masz wyszczerbiony wieniec na kole zamachowym czyjnik obrotow wylapuje wyszczerbienie i sygnaly nie zgadzaja sie.Jedyne wyjscie to wymienic wieniec. Pozdrawiam
    Myszaxx1
    Level 12  
    Witam. Wieniec, lub problem z samym czujnikiem obrotów na wieńcu, lub jego przewodami. Na początek radziłbym obejrzeć okablowanie czujnika.
    TomasAGC
    Level 16  
    Witam
    Mam wózek Linde h20T 391 2007r zaobserwowałem, dziwne zachowanie lampki od świeć żarowych (pomaranczowa spiralka), które u mnie raczej nie występują w czym szukać problemu i czego to jeszcze dotyczy, kontrolka pojawia się różnie czasem zaraz po przekręceniu zapłonu a czasem i w trakcie pracy.
    grabarz110
    Level 13  
    Witam za pewne masz problem z instalacja LPG niestety potrzebny jest komputer w celu odczytu usterki oraz jego skasowania.dodam że jest to normalne w wóżkach i da się normalnie z tym jeżdzic. Druga sprawa sprawdż przewody elektryczne od czujnika MAP na kolektorze ssącym.
    TomasAGC
    Level 16  
    Chciałbym wymienić olej hydrauliczny w Linde H20T 391 2007r może ktoś podpowie co zalać żeby było jak książka pisze.
    piotrn67
    Level 1  
    Olej hydrauliczny to HL68 ale jeszcze filtry jeśli wózek przejechał 6000 mtg lub wielokrotność 3000 mtg
    TomasAGC
    Level 16  
    Ok, dzięki za odpowiedź kupiłem olej hydrauliczny FUCHS RENOLIN B 68 HVI, filtry też będę zmieniał.