Zainstalowałem chińskie "coś" i za nic nie mogę tego usunąć. Może ktoś mi z tym pomóc? Nie chcę robić formatu, bo to komputer z mnóstwem indywidualnych ustawień. System Windows XP.
Załączniki:
Addition.txt(48.7 KB)
Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
FRST.txt(20.84 KB)
Fixlist wykonaj w trybie awaryjnym, chociaz i tak watpie zeby wszystko sie dalo latwo usunac.
Dlatego koniecznie zamiesc nowe logi ze skanowania po wykonaniu.
Nie mogę uruchomić trybu awaryjnego, bo mam klawiaturę na USB i nie widzi jej w DOS. Coś wieczorem wykombinuje na PS i będę działał. Zrobiłem to w normalnym trybie i nie pomogło.
Załączniki:
Addition.txt(48.75 KB)
FRST.txt(18.42 KB)
Fixlog.txt(13.13 KB)
✨ Użytkownik zainstalował chińskie oprogramowanie na komputerze z systemem Windows XP i nie może go usunąć. W odpowiedzi na prośbę o pomoc, użytkownicy sugerują użycie narzędzia FRST w trybie awaryjnym oraz dostosowanie ustawień BIOS, aby umożliwić działanie klawiatury USB. Po kilku próbach, użytkownikowi udało się uruchomić tryb awaryjny i usunąć złośliwe oprogramowanie. W trakcie procesu pojawiły się problemy z programem Outlook, który przestał działać z powodu zbyt dużej bazy danych, ale ostatecznie został naprawiony. Użytkownicy zalecają również przywracanie systemu do stanu sprzed instalacji złośliwego oprogramowania jako dodatkową metodę rozwiązania problemu. Wygenerowane przez model językowy.