logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

YouTube nie ładuje filmów w wysokiej rozdzielczości przy 40GB internecie

19 Lut 2016 20:42 4413 6
REKLAMA
  • #1 15451887
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 15452246
    ferdek_kiepski
    Poziom 8  
    Też miałem podobny problem i w sumie mam i też mnie to ciekawi.
    Ogólnie zauważyłem, że to wina flashplayera.
    Jakies 3, 4 wersje temu pasek na YT zaczął mi działać elegancko, jak za starych dobrych czasów i uznałem , że nie będę więcej flashplayera aktualizował.
    Któregoś dnia się zapomniałem i przez przypadek zaktualizowałem i YT znowu zaczął robić to co i u Ciebie.
  • REKLAMA
  • #3 15453421
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #4 15453675
    ferdek_kiepski
    Poziom 8  
    Nie wiem czy masz firefoxa, ale ja pobrałem ten dodatek https://addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/youtube-center/
    To ma podobno opcję buforowania filmów. Wystarczy zainstalować i coś powinno pomóc.
    Tu coś więcej: chodzi o jakiś DASH
    http://www.spidersweb.pl/2013/08/problem-z-buforowaniem-youtube.html
    Metodą prób i błędów powinno się to udać rozwiązać.
  • REKLAMA
  • #5 15453997
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #6 15454504
    ferdek_kiepski
    Poziom 8  
    Kiedyś mi antywirus sam z siebie bez ostrzeżenia zaczął wszystko blokować, albo jakiś jego firewall, a najbardziej to właśnie buforowanie w YT, albo i całkiem mi je wyłączył i się nie dało nic obejrzeć.Może tu coś spróbuj?

I czy na innych przeglądarkach też tak się dzieje? Sprawdź.

Ostatecznie możesz też wyczyścić wszystkie ciasteczka w przeglądarce: shift+ctrl+Delete
    Tylko tu patrz i wszystko czytaj dokładnie co robisz w: "Szczegóły" szczególnie.
    Zapisz sobie wszystkie zakładki, hasła i najważniejsze strony bo ta operacja zrobi Ci przeglądarkę do stanu początkowego. ( Zależy co tam zaznaczysz w tych szczegółach)
  • #7 15460264
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy zgłaszają problemy z odtwarzaniem filmów na YouTube w wysokiej rozdzielczości, mimo posiadania szybkiego internetu (40GB). Problemy obejmują wolne ładowanie filmów, zacinanie się obrazu oraz niską jakość (144p, 400p). Wskazano, że przyczyną mogą być problemy z Flash Playerem, a także z ustawieniami przeglądarki. Użytkownicy sugerują instalację dodatków, takich jak YouTube Center, oraz sprawdzenie ustawień antywirusowych, które mogą blokować buforowanie. Wspomniano również o konieczności czyszczenia ciasteczek w przeglądarkach oraz testowaniu różnych przeglądarek (Firefox, Chrome, Opera, Internet Explorer).
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA