logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dobór panelu 285 Wp do SUNTECH HyPro STP285S-20/Web w połączeniu szeregowym

r.keson 21 Lut 2016 13:09 2205 14
REKLAMA
  • #1 15456843
    r.keson
    Poziom 12  
    Ocena: 26
    Witam fachowcy,

Kupiłem kilka miesięcy temu panele SUNTECH HyPro STP285S - 20/Web 3 szt. i na dzień dzisiejszy tych paneli nie ma już na rynku Polskim żebym gdzieś dokupił 1 szt "chyba że macie info gdzie mogę taki panel dokupić"

A więc do rzeczy w czym mam problem:

Potrzebuję się doradzić jaki innej firmy mogę dołączyć panel 285 Wp do tych 3 szt. aby mogły współpracować razem w połączeniu szeregowym. Poniżej parametry SUNTECH i dokumentacja.

STC STP285S-20/Web
    Maximum Power at STC (Pmax) 285 W
    Optimum Operating Voltage (Vmp) 31.6 V
    Optimum Operating Current (Imp) 9.02 A
    Open Circuit Voltage (Voc) 39.6 V
    Short Circuit Current (Isc) 9.48 A
    Module Efficiency 17.5%
    Operating Module Temperature -40 °C to +85 °C
    Maximum System Voltage 1000 V DC (IEC)
    Maximum Series Fuse Rating 20 A
    Power Tolerance 0/+5 W

Dzięki za podpowiedzi.
    Załączniki:
    • DATASHEET_HyPro_STP285S_Web(MC4_285_280)_MONO ALL BLACK.pdf (988.84 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #4 15457066
    Tech132
    Poziom 29  
    Ocena: 389
    Potrzebujesz 1-sztukę kup i się przekonasz , ten sprzedawca ma dobre panel sprawdziłem osobiście 10KW kupiłem od niego.
  • REKLAMA
  • #5 15459641
    r.keson
    Poziom 12  
    Więc ryzykuję i zamawiam. Jak dojdzie do mnie towar to podrzucę info jak to wygląda i jaka jest jakość.
  • #6 15464376
    r.keson
    Poziom 12  
    I dziś mi przyszły 3 sztuki paneli IBC MonoSol 285 Wp muszę powiedzieć że firma pełna profeska i polecam w 100%. Dziś panele wpięte zobaczymy co będą pokazywać od jutra na moim profilu http://pvmonitor.pl/user.php?idinst=175

Jeszcze raz dzięki za podrzucenie linka do sprzedawcy paneli.
  • REKLAMA
  • #7 15464786
    Tech132
    Poziom 29  
    Ocena: 389
    W jakim stanie przyszły panele ,rama nie porysowana ile kosztowała cię wysyłka ?
  • #8 15464806
    r.keson
    Poziom 12  
    Panele są w stanie dobrym nie ma rysek a ramy widać że są nówki ponieważ nie ma śladów po mocowaniu. Ciekawe gdzie jest babol że są takie tanie 285 Wp ?

Transport drogi 230 zł
  • #9 15464827
    RedEd
    Poziom 11  
    Ocena: 31
    Witam
    Rozmawiałem z sprzedawcą, są to panele tzw reszta z montażu dużych instalacji. Zbieram fundusze bo mi trzech paneli na stelażu brakuje (260W 8,55A prąd pracy).

Pozdrawiam RedEd
  • REKLAMA
  • #10 15466565
    marcinbbb
    Poziom 26  
    Ocena: 178
    r.keson - powiedz statsy na pvmonitor wysyłasz bezpośrednio z Goodwe czy przez LK?
    Bo od 1,5 tyg. gadam z kitajcami aby do maila ze statystykami dodawali eksport xls w interwałach 10 minutowych a oni jakoś niechętnie. Masz inny sposób na wysyłanie statsów?
  • #11 15466596
    r.keson
    Poziom 12  
    marcinbbb napisał:
    r.keson - powiedz statsy na pvmonitor wysyłasz bezpośrednio z Goodwe czy przez LK?
    Bo od 1,5 tyg. gadam z kitajcami aby do maila ze statystykami dodawali eksport xls w interwałach 10 minutowych a oni jakoś niechętnie. Masz inny sposób na wysyłanie statsów?

Wysyłam przez LK to dla mnie najłatwiejsze rozwiązanie wszystko idzie online.
    A co do kitajców to tam jest echo kiedyś aplikacja na androida im poleciała to na hasło ponownego czekałem tydzień i po interwencji na ogólnego e-maila dostałem info. Poniżej masz kontakt do kolesia on pewnie temat załatwi.

Ruby Bai - Supervisor of Service Operation e-mail: ruby.bai(_at_)goodwe.com.cn

ps.

Jaki masz model Goodwe a może jesteś na pvmonitor to podrzuć linka.
  • #12 15466679
    marcinbbb
    Poziom 26  
    Ja na razie wstrzymuję się przed zakupem LK bo jeśli dogadam się z kitajcami będę miał LK w inwerterze tylko zamiast wysyłać statystyki on line, będzie wychodził 1 mail ze statystykami z całego dnia w interwałach 10 min:
    Tak by to miało wyglądać:
    A z taką paczką przesłaną mailem, raz na dobę pvmonitor powinien łyknąć. Oczywiście temat do dogadania z adminami. Ale będą gotowe dane będę poruszał ten temat bo na chwilę obecną głupotą jest że trzeba logować się na stronce aby wyświetlić statsy. Byłby jakiś bezpośredni link to skrypt może zaciągnąć to co widzimy na stronie goodwe tj:

Odpowiadając na Twoje pytania mam od Krisa Goodwe GW 3000 NS, i też od niego 12 x suntech 275W mono. Więc DC jest przewymiarowane o 10% w stosunku do inwertera

Piszę z kitajcami niejaki Jack Song, i huan.lu jeśli nie będą ogarniali tematu napiszę do tego co proponujesz.
  • #13 15469048
    marcinbbb
    Poziom 26  
    Jestem po kolejnej wymianie maili z kolegami kitajcami.
    Niestety dla nich nie jest problemem że plik który się eksportuje to typ pliku "application/octet-stream" a nie zwykły poczciwy xls/csv.
    Odnośnie dołączania pliku na maila ze statystykami:
    "And about your question 2, we will suggest a updating to RD. but I do not think we can change it in a near future."

Dodałem do wiadomości Ruby bo oni chyba nie ogarniają.
  • #14 15471515
    r.keson
    Poziom 12  
    marcinbbb napisał:
    Jestem po kolejnej wymianie maili z kolegami kitajcami.
    Niestety dla nich nie jest problemem że plik który się eksportuje to typ pliku "application/octet-stream" a nie zwykły poczciwy xls/csv.
    Odnośnie dołączania pliku na maila ze statystykami:
    "And about your question 2, we will suggest a updating to RD. but I do not think we can change it in a near future."

Dodałem do wiadomości Ruby bo oni chyba nie ogarniają.

No to super działaj działaj może coś zrobią pozytywnego.
  • #15 15471627
    marcinbbb
    Poziom 26  
    No żarty czy Ty tak na poważnie:)
    "Thanks for your cooperation on this. We will do the test and feed you back soon tomorrow."
    Dopiero przyznali że w jednym miejscu jest .xls (history) a w innym application/octet-stream czyli plik binarny.
    Pytanie czy dadzą radę wypluć to w codziennym mailu bo tam jest wszystko napięcie paneli, produkowany prąd, temperatura inwertera, napięcia DC i AC pytanie czy da się do podpiąć do PVmonitora

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik poszukuje panelu słonecznego o mocy 285 Wp, który mógłby współpracować z posiadanymi panelami SUNTECH HyPro STP285S-20/Web w połączeniu szeregowym. W odpowiedziach zasugerowano zakup paneli IBC MonoSol 285 Wp, które są dostępne na Allegro. Użytkownicy podzielili się doświadczeniami z zakupem, potwierdzając dobrą jakość paneli oraz brak uszkodzeń podczas transportu. Wspomniano również o niskiej cenie paneli, co może budzić wątpliwości co do ich jakości. Użytkownik zamówił panele i planuje podzielić się informacjami na temat ich wydajności po ich zainstalowaniu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA