logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Alcatel One Touch POP C5-5036D - Boot loop po flashowaniu, błąd NAND Flash

mysiak 03 Mar 2016 21:29 1872 3
REKLAMA
  • #1 15492033
    mysiak
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Witam.

Dostałem do flashowania Alcatel One Touch POP C5-5036D. Po wgraniu 3 różnych stock romów telefon dalej zatrzymuje się podczas uruchamiania i resetuje w nieskończoność. Wipe oczywiście robiony. W SP Flash Tool test pamięci pokazuje ERROR : NAND Flash was not detected. Podobno tak się dzieje kiedy wgrywa się nieprawidłowy rom ale romy, które wgrywałem są do tego modelu. Szukam już kilka dni innych softów ale niestety znalazłem tylko trzy, które nie działają. Proszę mądrzejszych kolegów o pomoc. Co robię nie tak lub co mogę jeszcze zrobić?
  • REKLAMA
  • #2 15495848
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    "NAND Flash not detected" to rzecz normalna bo te telefony nie maja pamieci NAND tylko eMMC. Co znaczy, ze inne nie dzialaja? Wgrywaja sie do konca, ale telefon nadal wisi czy nie mozna ich nawet wrzucic. Na supporcie Furiousa jest soft z polskim, mozna by ten sprobowac o ile masz Furious z aktywacja na PACK6.
  • REKLAMA
  • #3 15495920
    mysiak
    Poziom 16  
    Ocena: 8
    Wgrywają się do końca ale nadal występuje boot loop czyli ich wgranie nic nie zmienia. Próbowałem też z opcją formatowania ale również to samo. Niestety nie mam tam dostępu. Czy mógłbyś kolego pobrać mi ten soft i zamieścić na forum? Będę bardzo wdzięczny.
  • #4 15497646
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1302
    Jesli masz Furiousa, a skonczyl ci sie support to na chomiku jest soft "5036D-2[X=A,B,C,D,E]ALPL1.osp". Jesli nie masz Furiousa to ten soft i tak ci nic nie da bo to ich wewnetrzny format i Flash Toolem bezposrednio wgrac sie go nie da.

W recovery, przy probie "wipe data/cache" masz informacje, ze wszystko przechodzi czy moze pokazuje, ze nie moze sformatowac /data. Zdarza sie, ze kosci zdychaja, telefon nie moze wowczas zamontowac partycji /data przy starcie i bedzie wisial. Jesli przechodzi to problem moze lezec gdzies indziej i szukalbym raczej usterki sprzetowej, na plycie.
REKLAMA