logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

iPad Mini 1 gen - Bateria nie ładuje się po wymianie panelu dotykowego

spioh1 21 Mar 2016 12:52 1707 4
REKLAMA
  • #1 15542732
    spioh1
    Poziom 14  
    Ocena: 63
    Witam
    Mam problem z Ipad-em Mini 1 generacji a minanowicie nie ładuje baterii pokazuje że ładuje ale poziom naładowania nie podnosi się. iPad przyszedł na wynianę panelu dotykowego łatwa robota ale niestety pojawiły się problemy bo chiński panel miał niezbyt dobrze zrobione złącze i po zapięciu go na płycie pozaginał piny w złączu na płycie głównej. Trzeba było więc wymienic gniazdo na płycie. Po wymianie gniazda niestety nie ładuje baterii. Wymieniłem też gniazdo ładowania niestety bez zmian. Jeżeli ktoś ma schemat serwisowy układu zasilania byłbym bardzo zobowiązany.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15542872
    marci4
    Poziom 31  
    Ocena: 176
    Witaj,
    Nie napisałeś, czy masz wersję z 4G czy bez, ale układ zasilania powinien być taki sam dla obu wersji więc łap schemat poniżej. Na pierwszych stronach schematu masz także boardview.
    Polecam znaleźć w sieci zdjęcia w wysokiej rodzielczości płyty i w szczególności obejrzeć okolice przylutowania taśmy z portem Lightning i gniazda panelu dotykowego, aby się upewnić czy nic nie zdmuchnąłeś podczas lutowania.
    Załączniki:
    • iPad_Mini_A1455_WIFI4G_X123_MLB.pdf (1.65 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • REKLAMA
  • #3 15542953
    spioh1
    Poziom 14  
    dziękuję bardzo możliwe że coś ruszyłem albo przegrzałem bo miałem z tym gniazdem do dotyku nie lada wyzwanie nie miałem tak małego grotu żeby lutować pin po pinie i lutowałem to hot-em

Dodano po 1 [godziny] 48 [minuty]:

marci4 napisał:
    upewnić czy nic nie zdmuchnąłeś podczas lutowania.

wygłąda na to, że czegoś brakuje w okolicach gdzie było lutowane tuż nad gniazdem element L1750
  • REKLAMA
  • #4 15547097
    marci4
    Poziom 31  
    Ocena: 176
    L1750 jest oznaczone na schemacie jako NOSTUFF czyli nie jest on montowany. Zamieść zdjęcie w wysokiej rozdzielczości tego fragmentu płyty głównej.
  • #5 15566327
    spioh1
    Poziom 14  
    Witam czy ktoś wie dlaczego mój ipad nie ładuje ??
REKLAMA