logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak wyłączyć opcję Plug and Play w laptopie? Klawiatura po zalaniu.

ozialapl 27 Mar 2016 12:26 1182 2
REKLAMA
  • #1 15559027
    ozialapl
    Poziom 7  
    Ocena: 7
    Nie mogę wyłączyć Plug and Play jest mi to potrzebne ponieważ na laptop wylała się herbata i tamta klawiatura nie działa, więc podłączyłem zewnętrzną no i wszystko było by dobrze gdyby nie to że klawiatura w laptopie co jakiś czas wysyła jakby sygnał i wciskają się na niej losowe przyciski dlatego chcę wyłączyć Plug and Play ponieważ jeżeli odinstalowywuję ją w menadżerze urządzeń to po resecie się sama włącza przez Plug and Play aby go wyłączyć próbowałem już usunięcia z usług ale tam nie mogę ponieważ "wyłącz" jest na szaro a w menadżerze jak chcę wyłączyć to też przycisk wyłącz jest niedostępny. Może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł albo potrafi jeśli się da wyłączyć to w msconfig.
  • REKLAMA
  • #2 15559245
    Belialek
    Poziom 22  
    Ocena: 124
    Będzie łatwiej, jak kolega napisze jaki posiada system operacyjny. Zawsze można odpiąć taśmę klawiatury wbudowanej od płyty głównej.

Tak na marginesie - jak laptop był zalany w takim stopniu, ze klawiatura przestała działać to ja bym jednak sugerował laptopa rozkręcić, wyczyścić i osuszyć (lub zlecić to jakiemuś serwisowi). Nie wiem jak dużo czasu upłynęło od zalania, ale negatywne skutki mogą być widoczne nawet kilka dni po fakcie - głównym wrogiem jest cukier (o ile herbata była słodzona).
  • #3 16428129
    ozialapl
    Poziom 7  
    Ocena: 7
    odłączyłem klawiaturę manualnie i działa
REKLAMA