logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odczytać pamięć SDE2506 za pomocą programatora Funprom/Phonix?

mariuszd 24 Cze 2005 13:15 1308 6
REKLAMA
  • #1 1603690
    mariuszd
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    Witam wszystkich. Chciałem odczytać pamięć SDE2506, mam w posiadaniu programator Funprom/Phonix czy mogę odczytać za jego pomocą, i w jaki sposób. Pozdrawiam i dziękuję.
  • REKLAMA
  • #2 1604222
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Ocena: 50
    Funprom jak sam nazwa mówi służy do czego innego.Musi byc programator ,który umie to robić czyli układ jest w wykazie.Np ICprog,lub specjalna aplikacja pod ten układ (jak i pod inne)
  • REKLAMA
  • #3 1606243
    mariuszd
    Poziom 12  
    przepraszam ale mi chodziło o to czy programatorem o nazwie Funprog/Phonix mogę zaprogramowć/ odczytać tą pamięć a nie czy taką aplikacją to zrobie dzieki za zainteresowanie.
  • REKLAMA
  • #4 1606352
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Oczywiście.......że nie!
  • REKLAMA
  • #5 1610501
    mariuszd
    Poziom 12  
    Oki dziękuję poedukuję sie jeszcze możę coś znajdę uda mi się odczytać tą pamięć. Pozdrawiam
  • #6 1610545
    Stanisław2003
    Poziom 28  
    Z samym odczytem nie powinno być większych problemów-gorzej z modyfikacją.Są apliokacje dość proste umożliwiające oiperacje na tej pamięci.Ja cie to interesuje to mogę ci podesłać.
  • #7 1610616
    mariuszd
    Poziom 12  
    byłbym wdzięczny, do tego pewno przydałby sie jakiś interfejs do podłączania kości do kompa, ewentualnie schemat. Z góry dziękuję. Mój email:dabrowmi@poczta.onet.pl

Podsumowanie tematu

LABEL_AI_GENERATED
Dyskusja dotyczy możliwości odczytu pamięci SDE2506 za pomocą programatora Funprom/Phonix. Użytkownik pyta, czy jego programator pozwala na odczyt tej pamięci i jak to wykonać. Odpowiedzi wskazują, że Funprom/Phonix nie jest odpowiednim programatorem do obsługi układu SDE2506, gdyż wymaga się programatora obsługującego ten konkretny układ, np. ICprog lub dedykowanej aplikacji. Odczyt pamięci SDE2506 nie powinien sprawiać większych problemów, jednak modyfikacja jest trudniejsza. Istnieją proste aplikacje umożliwiające operacje na tej pamięci, a także potrzebny jest interfejs do podłączenia kości do komputera oraz schemat połączeń. Użytkownik wyraża chęć uzyskania takich narzędzi i informacji.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA