Witam wszystkich. Chciałem odczytać pamięć SDE2506, mam w posiadaniu programator Funprom/Phonix czy mogę odczytać za jego pomocą, i w jaki sposób. Pozdrawiam i dziękuję.
Funprom jak sam nazwa mówi służy do czego innego.Musi byc programator ,który umie to robić czyli układ jest w wykazie.Np ICprog,lub specjalna aplikacja pod ten układ (jak i pod inne)
przepraszam ale mi chodziło o to czy programatorem o nazwie Funprog/Phonix mogę zaprogramowć/ odczytać tą pamięć a nie czy taką aplikacją to zrobie dzieki za zainteresowanie.
Z samym odczytem nie powinno być większych problemów-gorzej z modyfikacją.Są apliokacje dość proste umożliwiające oiperacje na tej pamięci.Ja cie to interesuje to mogę ci podesłać.
byłbym wdzięczny, do tego pewno przydałby sie jakiś interfejs do podłączania kości do kompa, ewentualnie schemat. Z góry dziękuję. Mój email:dabrowmi@poczta.onet.pl
Dyskusja dotyczy możliwości odczytu pamięci SDE2506 za pomocą programatora Funprom/Phonix. Użytkownik pyta, czy jego programator pozwala na odczyt tej pamięci i jak to wykonać. Odpowiedzi wskazują, że Funprom/Phonix nie jest odpowiednim programatorem do obsługi układu SDE2506, gdyż wymaga się programatora obsługującego ten konkretny układ, np. ICprog lub dedykowanej aplikacji. Odczyt pamięci SDE2506 nie powinien sprawiać większych problemów, jednak modyfikacja jest trudniejsza. Istnieją proste aplikacje umożliwiające operacje na tej pamięci, a także potrzebny jest interfejs do podłączenia kości do komputera oraz schemat połączeń. Użytkownik wyraża chęć uzyskania takich narzędzi i informacji. Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.