logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak zaprogramować EEPROM SDE 2506 bez adaptera w Multiprog?

jacekpapis 29 Paź 2007 10:32 2770 3
REKLAMA
  • #1 4425806
    jacekpapis
    Poziom 10  
    Witam
    Muszę zaprogramować pamięć EEPROM SDE 2506. Mam do dyspozycji dwa programatory jeden firmy Astar-Abr Multiprog który w swoim spisie ma układ SDE 2506 ale potrzebuje specjalnego adaptera którego nie mam (myślę że to tylko wystarczy coś pewnie poprzepinać na nogach). Może ktoś wie jak to zrobić (może ma schemat takiego adaptera ) w instrukcji nazwany jest SERIAL
    Mam również progranator UprogHS ale on nie ma w spisie tego układu ale może da się nim zaprogramować jakoś inaczej podłączajc
  • REKLAMA
  • #2 4426023
    SlaweK
    Poziom 43  
    Ocena: 913
    To delikatna, nietypowa i trudna do kupienia pamięć. Niestety, programować ją można tylko programatorem który ją obsługuje i wiedząc jak ją do tego podłączyć a że niektóre programatory wymagają przejściówki to już od producenta zależy jakiej i od niego zacznij szukać. Jest kilka prostych programatorków które dobrze sobie z nią radzą jak PonyProg ale wiadomo jak to z narzędziadziami typu Low Cost (niskobudżetowymi) róźnie bywa. Post przeniosłem do właściwszego działu.

SławeK
  • REKLAMA
  • #4 4427574
    wifil
    Poziom 15  
    Ocena: 6
    ja programowałem tym:
    Załączniki:
    • SDA(E)2506.rar (15.78 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA