vonar napisał: To już linkowałeś, ale to tylko parę funkcji. Chodziło mi o rzeczywisty kod projektu, z funkcją main.
Jeszcze nie powstał (stąd zamieszanie). Jak napisałem wcześniej - chciałem najpierw sprawdzić, czy (skompilowane dzień wcześniej) biblioteki boost działają. I w tym ferworze, przeklejając pierwszy napotkany, przykładowy kod wykorzystujący boost i obsługujący COM nie spojrzałem na zawartość kodu. Teraz widzę, że to tylko parę funkcji. Sorki, za zamieszanie. Ale tak czy siak z tym ws2_32 przy okazji problem się rozwiązał. Dzięki.
Poniższy kod nie robi za wiele:
Zaloguj się, aby zobaczyć kod
Ale przynajmniej widać, że już wszystko się kompiluje poprawnie
Build.log
-------------- Build: Debug in COM_read_with_timeout (compiler: GNU GCC Compiler)---------------
Target is up to date.
Nothing to be done (all items are up-to-date).
-------------- Run: Debug in COM_read_with_timeout (compiler: GNU GCC Compiler)---------------
Checking for existence: D:\Mariusz\Zapisane\Programowanie\COM_read_with_timeout\bin\Debug\COM_read_with_timeout.exe
Executing: "C:\Program Files (x86)\CodeBlocks/cb_console_runner.exe" "D:\Mariusz\Zapisane\Programowanie\COM_read_with_timeout\bin\Debug\COM_read_with_timeout.exe" (in D:\Mariusz\Zapisane\Programowanie\COM_read_with_timeout\.)
Process terminated with status 0 (0 minute(s), 1 second(s))
Build messages:
||=== Build: Debug in COM_read_with_timeout (compiler: GNU GCC Compiler) ===|
c:\program files (x86)\codeblocks\mingw\bin\..\lib\gcc\mingw32\4.7.1\..\..\..\..\include\boost\asio\detail\config.hpp|566|warning: #warning Please define _WIN32_WINNT or _WIN32_WINDOWS appropriately. [-Wcpp]|
c:\program files (x86)\codeblocks\mingw\bin\..\lib\gcc\mingw32\4.7.1\..\..\..\..\include\boost\asio\detail\config.hpp|567|warning: #warning For example, add -D_WIN32_WINNT=0x0501 to the compiler command line. [-Wcpp]|
c:\program files (x86)\codeblocks\mingw\bin\..\lib\gcc\mingw32\4.7.1\..\..\..\..\include\boost\asio\detail\config.hpp|568|warning: #warning Assuming _WIN32_WINNT=0x0501 (i.e. Windows XP target). [-Wcpp]|
||=== Build finished: 0 error(s), 3 warning(s) (0 minute(s), 2 second(s)) ===|
||=== Run: Debug in COM_read_with_timeout (compiler: GNU GCC Compiler) ===