Witam
Chciałbym sobie zainstalować system multiroom audio w domu. Mam kable głośnikowe pociągnięte z jednego pokoju do: salonu, kuchni, łazienki, sypialni ( do każdego z nich po dwa kable czyli do dwóch głośników). Wszystkie kable schodzą się w jednym miejscu w salonie.
Szukam takiego sprzętu do multirooma który spełniałby następujące funkcję:
a) można podpiąć do niego 4 pokoje czyli 4x po dwa kable
b) można puszczać w tych 4 pokojach to samo lub w każdym coś innego
c) obsługa poprzez wifi, aplikację na kompa, smartfona, tablet itp
d) posiada wbudowany dysk hdd lub można do tego urządzenia podpiąć pamięć zewnętrzną z danymi audio
e) posiada wgrane stacje radiowe lub w jakiś inny sposób za pomocą aplikacji można odtwarzać stacje radiowe.
Ktoś polecał mi Sonos Connect:AMP ale nie jestem pewien czy można za pomocą tego obsługiwać 4 różne pomieszczenia na warunkach o jakich pisałem powyżej.
Wielki dzięki z góry za wszelkie propozycje.
Chciałbym sobie zainstalować system multiroom audio w domu. Mam kable głośnikowe pociągnięte z jednego pokoju do: salonu, kuchni, łazienki, sypialni ( do każdego z nich po dwa kable czyli do dwóch głośników). Wszystkie kable schodzą się w jednym miejscu w salonie.
Szukam takiego sprzętu do multirooma który spełniałby następujące funkcję:
a) można podpiąć do niego 4 pokoje czyli 4x po dwa kable
b) można puszczać w tych 4 pokojach to samo lub w każdym coś innego
c) obsługa poprzez wifi, aplikację na kompa, smartfona, tablet itp
d) posiada wbudowany dysk hdd lub można do tego urządzenia podpiąć pamięć zewnętrzną z danymi audio
e) posiada wgrane stacje radiowe lub w jakiś inny sposób za pomocą aplikacji można odtwarzać stacje radiowe.
Ktoś polecał mi Sonos Connect:AMP ale nie jestem pewien czy można za pomocą tego obsługiwać 4 różne pomieszczenia na warunkach o jakich pisałem powyżej.
Wielki dzięki z góry za wszelkie propozycje.