Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

[Solved] Brother - MFC-9140CDN nie resetuje pojemnika na złużyty toner

azarach 15 Apr 2016 08:28 3705 5
    azarach
    Level 22  
    Maszyna Brother MFC-9140cdn wywaliła komunikat o wymianie pojemnika na zużyty toner. Zakupiony nowy . Po wymianie nie resetuje licznika tego pojemnika cały czas jest komunikat. Czy ktoś wie jak go ręcznie zresetować .W menu serwisowym są tylko resety bębnów pasa , fusera . jak to badziewie zresetować .W samym pojemniku są trzy styki chyba od resetu , nie ma żadnego bezpiecznika ani optyki jak w starych brotherkach. Może ktoś to przerabiał ?
    tato56
    Level 30  
    A próbowałeś tego
    Open door
    press Clear/Back key
    press *00
    press OK did what was suggested the reset message reset 4-6
    reset 4-9
    azarach
    Level 22  
    Jutro zobaczę dam znać . Ale próbowałem wejść w menu przez przytrzymanie * przy otwartej kalpie , tu to nie działa . Do menu jest wejście przez przytrzymanie domku . I teraz ze menu są kody resetujące , zmalałem kody do drum, toner , pas , ale do tego nie ;)
    Jutro będę przy maszynie i zobaczę czy twój sposób działa ;)
    adam_xx
    Level 18  
    Witam
    dołączam się do tego samego problemu z urządzeniem po wymianie pojemnika na zużyty toner nie zresetował go. U mnie info od tato56 nie działa.
    dr.master
    Level 39  
    adam_xx wrote:
    Witam
    dołączam się do tego samego problemu z urządzeniem po wymianie pojemnika na zużyty toner nie zresetował go. U mnie info od tato56 nie działa.

Przedmuchaj całe urządzenie.
    W 90 % przypadków pomaga porządna konserwacja.
    Jeśli nie, reklamuj pojemnik u dostawcy.
    adam_xx
    Level 18  
    Już sobie poradziłem pojemnik po włożeniu do drukarki nie resetował się samoczynnie.