logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Samsung Ativ Book 9 Lite - Formatowanie i instalacja Win 10 Pro

ashley00133 22 Kwi 2016 13:55 1932 4
REKLAMA
  • #1 15622038
    ashley00133
    Poziom 8  
    Ocena: 4
    Witam, jak w temacie posiadam samsunga ativ book 9 lite, obecnie z systemem Windows 8, wczoraj wymieniłam w nim dysk SSD na większy, ponieważ potrzebuję pobrać całego Visual Studio Community 2015 no i jest mały problem, otóż do obsługi emulatorów (systemu Windows lub Android) jest wymagany system Windows 8.1 (x64) Professional lub nowszy albo Windows 10 Pro lub Enterprise (x64). W tym modelu firma Samsunga od nowości mam fajne aplikacje do szybkiej synchronizacji z innymi sprzętami, co jest bardzo wygodne i zastanawiam się, czy da się coś zrobić, żeby zachować te rzeczy? Bo z tego co wiem, to nie da się za friko aktualizować Win 10 na Win 10 Pro, na dziale sprzedaży Mcs napisano mi, że to kosztuje 650 pln, a że mam konto na DreamSparku to Win 10 Pro mam za friko ( z racji bycia studentką). Ale chyba taka aktualizacja na DreamSparku nie jest dostępna?
    Inne pytanko jeszcze, co będzie mi potrzebne, żeby wgrać nowy system? Nie mam napędu do mojego laptopa, czyli botowanie z USB? Ktoś może mi w skrócie napisać jak to wygląda? :)
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15622095
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1611
    Jeśli masz plik iso (obraz płytki) to programem rufus przygotowujesz pendrajwa wskazujesz plik iso i po wszystkim bootojesz z usb i instalujesz.
  • REKLAMA
  • #3 15622470
    ashley00133
    Poziom 8  
    Już wiem jak sobie poradzić z apkami od Samsunga :)
    Więc pozostaje sformatować, ale nie wiem do końca jak? .Na necie najczęściej jest przedstawianie Recovery, a ja chcę zmienić system = wszystko wywalić
    Dodano po 3 [minuty]:

kindlar napisał:
    Jeśli masz plik iso (obraz płytki) to programem rufus przygotowujesz pendrajwa wskazujesz plik iso i po wszystkim bootojesz z usb i instalujesz.

Pendrive już przygotowany, ale nie wiem do końca jak na win 8 wygląda formatowanie? Co muszę zrobić?

Dodano po 1 [godziny] 6 [minuty]:

W dodatku dziwny bios w Samsung Ativ Book 9 Lite - Formatowanie i instalacja Win 10 Pro tym samsungu :D
  • REKLAMA
  • #4 15626570
    kindlar
    Poziom 42  
    Ocena: 1611
    Pokaż zakładkę BOOT. Ustaw USB jako pierwszy nośnik.
  • #5 15626850
    ashley00133
    Poziom 8  
    już mi się udało sformatować :) zamykam temat
REKLAMA