logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mikrofon w kamerce szumi i nie działa poprawnie podczas rozmów na Skype

Ikscer 01 Maj 2016 19:11 1152 6
REKLAMA
  • #1 15643271
    Ikscer
    Poziom 8  
    Witam, od paru dni mam problem z mikrofonem, mianowicie np. podczas próby nawiązania rozmowy na skype mikrofon nie odbierał w ogóle, gdy wyjąłem go z wejścia usb i włożyłem do drugiego działał i na tym kończył się mój problem, natomiast wczoraj ''choroba'' się nasiliła i nic nie słychać nawet po tej czynności. Dodam, że gdy nasłuchuję mikrofon to słysze tylko szum. Na pewno jest dobrze podłączony i podgłośniony.

Dodano po 4 [godziny] 43 [minuty]:

ref
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15650338
    Ikscer
    Poziom 8  
    @romeok01 Jakaś od logitecha, w systemie oznaczona jako WEBCAMC110, stery aktualne
  • REKLAMA
  • #5 15652216
    Ikscer
    Poziom 8  
    @romeok01 Nadal nic
  • REKLAMA
  • #6 15656678
    KOCUREK1970
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 5346
    Ikscer napisał:
    Nadal nic

romeok01 napisał:
    kamerka uszkodzona.

To jakiej jeszcze pomocy oczekujesz?

Ewentualnie jeszcze sprawdzić na zupełnie innym komputerze - jeśli będzie tak samo - to śmietnik dla kamery - jeśli tam będzie ok - to Bóg raczy wiedzieć, co u Ciebie szwankuje - format i system od nowa wgrać, a jeśli to wina sprzętowa, to nowa płyta do kupienia.
  • #7 15658791
    Ikscer
    Poziom 8  
    @KOCUREK1970 okazało się, że wystarczyło zaktualizować wszystkie sterowniki z panelu AMD ( mojej karty grafiki ). Przy okazji zainstalowały się sterowniki do karty dźwiękowej, itp itd. i to rozwiązało problem. Temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z mikrofonem w kamerze internetowej Logitech WEBCAMC110, który nie działał poprawnie podczas rozmów na Skype, generując jedynie szum. Po próbie podłączenia do różnych portów USB oraz aktualizacji sterowników, problem nie ustąpił. Ostatecznie rozwiązaniem okazała się aktualizacja sterowników karty graficznej AMD, co przyczyniło się do poprawy działania mikrofonu.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA