Witam.
Po raz kolejny przychodzę do was po pomoc. Mianowicie planuje zakupić komputer jak w temacie do 3 tysięcy złotych.
Sprzęt głównie do gier z opcją upgrade na przyszłość tj ew rozbudową o więcej ram lub lepszą grafikę. Niezawodny, kompatybilny oraz przede wszystkim wydajny. Wydajny czyli stawiam na m.in dobre chłodzenie.
Nie "bawiłem się" w oc, nie potrafię, nie zamierzam.
Na pierwszy rzut potrzebuje zestawu w postaci:
- Procesor;
- Karta Graficzna;
- Pamięć RAM;
- Dysk/i (nie używałem ale wiele dobrego słyszałem o ssd, jeśli widocznie jest różnica to i zainwestuje);
- Obudowa;
- Zasilacz;
- Chłodzenie;
- Napęd;
To podstawa, na którą przeznaczam 3tyś złotych, ew jestem skłonny coś dorzucić np w związku z okazją lub/i widocznym podniesieniem "walorów" zestawu.
Na drugi rzut reszta "umilaczy" w postaci:
- Monitor 21-24 cali;
- Karta dźwiękowa;
- Głośniki 5.1;
- Klawiatura (cicha oraz wygodna, niski uskok klawiszy (?)) oraz myszka;
Wszystkie z tych rzeczy prosiłbym wybrać z kategorii "najlepsze z najtańszych".
1 rzut zamawiam jak tylko dostanę rekomendację podstawy a 2 w przyszłym miesiącu.
Co do 1 rzutu.. Jaki system operacyjny rekomendujecie? Prośba o zestaw z morele.
Ad vocem 2.. Nie podaje budżetu, bo chce zamknąć się w najniższej kwocie.
Z góry wielkie dzięki za pomoc!
Po raz kolejny przychodzę do was po pomoc. Mianowicie planuje zakupić komputer jak w temacie do 3 tysięcy złotych.
Sprzęt głównie do gier z opcją upgrade na przyszłość tj ew rozbudową o więcej ram lub lepszą grafikę. Niezawodny, kompatybilny oraz przede wszystkim wydajny. Wydajny czyli stawiam na m.in dobre chłodzenie.
Nie "bawiłem się" w oc, nie potrafię, nie zamierzam.
Na pierwszy rzut potrzebuje zestawu w postaci:
- Procesor;
- Karta Graficzna;
- Pamięć RAM;
- Dysk/i (nie używałem ale wiele dobrego słyszałem o ssd, jeśli widocznie jest różnica to i zainwestuje);
- Obudowa;
- Zasilacz;
- Chłodzenie;
- Napęd;
To podstawa, na którą przeznaczam 3tyś złotych, ew jestem skłonny coś dorzucić np w związku z okazją lub/i widocznym podniesieniem "walorów" zestawu.
Na drugi rzut reszta "umilaczy" w postaci:
- Monitor 21-24 cali;
- Karta dźwiękowa;
- Głośniki 5.1;
- Klawiatura (cicha oraz wygodna, niski uskok klawiszy (?)) oraz myszka;
Wszystkie z tych rzeczy prosiłbym wybrać z kategorii "najlepsze z najtańszych".
1 rzut zamawiam jak tylko dostanę rekomendację podstawy a 2 w przyszłym miesiącu.
Co do 1 rzutu.. Jaki system operacyjny rekomendujecie? Prośba o zestaw z morele.
Ad vocem 2.. Nie podaje budżetu, bo chce zamknąć się w najniższej kwocie.
Z góry wielkie dzięki za pomoc!