logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

IMMERGAS VICTRIX EXA 281ERP - Zasilanie regulatora pokojowego z pieca

dzeus 04 Maj 2016 15:26 4137 4
REKLAMA
  • #1 15649494
    dzeus
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Witam,

Jestem posiadaczem pieca Immergas VICTRIX EXA 281 ERP, został mi doradzony sterownik/regulator pokojowy firmy KEY RT-208G, jako urządzenie solidne i nie psujące się.

Problem zaczął się po podłączeniu, regulator miał być zasilany z pieca jedna monterowi się to nie udało. Zostałem poinstruowany ze ten sterowni ma możliwość zasilenia bateryjnego, ale po otwarciu klapki okazało się że brak tam blaszek dla baterii.

Trafiłem na schematy podłączenia ze strony strona producenta KEY RT-208G,
    m.in.IMMERGAS VICTRIX EXA 281ERP - Zasilanie regulatora pokojowego z pieca

Tutaj zwracam się do Was z pytanie, czy jednak możliwe jest zasilenie regulatora z pieca(w instrukcji producenta nie ma jesnej odpowiedzi)? Na ww. schemacie podłączenia jest to 12V, jednak wg. specyfikacji na ww. stronie może to być napięcie z przedziału 5-15V!

Jako alternatywa zostaje zasilenie zasilaczem dostarczonym ze sterownikiem, jednak bardzo bym nie chciał zasilać tego sterownika oddzielnie.

Bardzo Wam dziękuję za pomoc,
    Dzeus
  • REKLAMA
  • #2 15649509
    Zutket
    Poziom 36  
    Ocena: 1045
    Zadam dość banalne pytanie, ilo żyłowy przewód ten monter ułożył od regulatora do pieca?
  • REKLAMA
  • #3 15649564
    dzeus
    Poziom 13  
    Ocena: 5
    Monter się wykazał i mam do dyspozycji przewód 6 albo nawet 8mio żyłowy (dokładnie nie pamiętam).

Mogę zostać przy tym KEY-u bądź wymienić na delta dore 117 albo auraton 2025
  • REKLAMA
  • #4 15649576
    bro2004
    Poziom 30  
    Ocena: 637
    Byle nie Auraton. Co chwile wysyłka do naprawy...
REKLAMA