Witam, posiadam dekoder HDBOX FS-9105 HD PVR Linux i od długiego czasu mam problem z odbieraniem niektórych kanałów. Mam do jednego konwertera wpięte dwa dekodery, HDBOX i Cyfrowy Polsat, na CP wszystko działa sprawnie a na HDBOX nie widzi zdecydowanej wiekszości, z Canalow+ dziaałaja tylko C+ HD i C+ SPORT HD, nie działaja akie kanały jak TVP1 HD i wiele wiele innych. Wczoraj postanowiłem pokręcić konwerterem i poszukać reszty kanałow za pomocą miernika sat findera czy coś w tym stylu, znalazłem kilkanaście nowych kanałów ale z bardziej przydatnych nie działają kanały Discovery, TVP1 HD, HBO/HBO HD, Eurosport2 HD działa ale bez głosu, nie działa nSport. Postanowiłem odpiąć ten miernik i póki co zostawić bo i tak było zdecydowanie lepiej niż wcześniej, ale po odpięciu tego urządzenia problem wrócił i było tak samo jak przed zmianami. Dziś oglądałem ustawienie tego konwertera i wydaje mi się, ze zbytnio się ustawienie nie zmieniło, a to, że działa więcej kanałów to sprawa tego urządzenia do mierzenia siły sygnału? Są jakieś urządzenia by zwiększyć siłę sygnału i wtedy jest szansa, ze wszystko będzie śmigać?
Konwerter był albo nadal jest ustawiony poprawnie, przynajmniej tak twierdził technik gdy kilka miesięcy temu wymieniał mi talerz, konwerter na podwójny i ustawiał sygnał. Będę wdzięczny za pomoc. Jeśli to zły dział proszę o przeniesienie.
Konwerter był albo nadal jest ustawiony poprawnie, przynajmniej tak twierdził technik gdy kilka miesięcy temu wymieniał mi talerz, konwerter na podwójny i ustawiał sygnał. Będę wdzięczny za pomoc. Jeśli to zły dział proszę o przeniesienie.