logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Nokia Lumia 530 dual sim - Wciąż uruchamia się na nowo

detonator 09 Maj 2016 16:32 1023 3
REKLAMA
  • #1 15661107
    detonator
    Poziom 22  
    Ocena: 18
    Witajcie. Dziś coś dziwnego zaczęło się dziać z nokią lumią 530 dual sim. Po próbie połączenia z wybranym numerem nacisnąłem rozłącz, po czym telefon się wyłączył tak jakby rozładowała się bateria - chociaż miała jeszcze około 50 %. Od tego momentu telefon zapętlił się i próbuje uruchomić, wibruje, pokazuje logo nokia po czym czarny ekran i to samo od początku. Dodam, że bez podłączonej ładowarki w ogóle nic się nie dzieje, tak jakby bateria była całkowicie wyładowana. Wyjąłem baterie, włożyłem ponownie i pokazało się przez chwile niebieskie logo systemu po czym znów zdechła, i znów wszystko jak wyżej.

Wiecie co powiniennem jeszcze zrobić, żeby zdiagnozować usterkę? Co to może być? Z góry dzięki!
  • REKLAMA
  • #2 15661124
    grubas
    Poziom 40  
    Ocena: 553
    Podstaw inną baterię, sprawdź włącznik, wgraj od nowa system ( utracisz dane ).
    Telefon nie jest po zalaniu?
  • REKLAMA
  • #3 15662119
    detonator
    Poziom 22  
    Tel nigdy nie był zalany, jedynie kiedyś wymieniano w nim dotyk.
  • #4 15678267
    detonator
    Poziom 22  
    Okej, czekam na nową baterię - przyda się i tak. Co do włącznika wygląda okej, ale moje pytanie jest takie - jak grać od nowa system skoro tel się nie uruchamia? Jak to zrobić?
REKLAMA