logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Toshiba e-Studio 16 - zacięcie papieru przez nieobracający się wałek transferowy

defol 28 Cze 2005 09:48 1221 4
REKLAMA
  • #1 1612460
    defol
    Poziom 19  
    Ocena: 15
    Witam,
    znowu męczę w sprawie Toshiby. Akurat taki pechowy tydzień się trafił. Maszyna wcina kartki dokładnie między dwoma wałkami-jednym metalowym a drugim szarym do którego zapięte jest sprzęgło magnetyczne. Nazwałbym te wałki transferowymi ale nie wiem czy to porawna nazwa. Do rzeczy. Zauważyłem, że właśnie ten szary, gumowy/silikonowy wałek się nie obraca i to on powoduje, że kartki się wcinają. Moje podejrzenie pada na ów sprzęgło, które jest na tym wałku. Czy słusznie? Pozdrawiam serdecznie.

Dodano po 19 [minuty]:

Zauważyłem jeszcze jedną rzecz. Jak juz pisałem, na tym szarym wałku jest sprzęgło i dwie zębatki bliżej sprzęgła i dalej od sprzęgła. Ta dalej od sprzęgła jest napędzana poprzez inną zębatkę paskiem zębatym, który z kolei jest zapięty do sprzęgła magnetycznego znajdującego się na samym dole kopiarki. To dolne sprzęgło nie przekazuje napędu na tą zębatkę, która jest na sprzęgle z szarym wałkiem.
  • REKLAMA
  • #2 1613419
    defol
    Poziom 19  
    Czekam na jakiekolwiek sugestie.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 1613842
    BoBa
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 94
    TUTAJ masz SH do tej maszyny. Wejdź w kody i sprawdź czy mechniczne sa sprawne napedy i sprzęgła. Ta rola to zwie się rolką rejestracji i jeśli nie ma napędu na nią to zawsze kartka w tym miejscu sie zatnie. Jeśli masz za mało punktów żeby pobrać to odezwij się na pw
  • REKLAMA
  • #4 1627406
    defol
    Poziom 19  
    Po kilku dniach zajmowania się innymi urządzeniami, wróciłem do tej Toshiby. Nie zgłasza się 2nd Feed Clutch, czyli to sprzęgło na samym dole, które połączone jest paskiem zębatym z rolką rejestracji. Sprzęgło na rolce rejestracji zgłasza się. Gdzie mogę dostać takie sprzęgło?

Dodano po 57 [minuty]:

Znalazłem firmę z Wrocławia ale potrzebuję nr katalogowy tego sprzęgła bo bez nr go nie kupię.

Dodano po 3 [godziny] 14 [minuty]:

Najlepiej Parts Catalog jak ktoś ma to chętnie przygarnę :-)
  • #5 1628761
    BoBa
    Specjalista - kserokopiarki
    Ocena: 94
    To narazie wszystko co mogłem znaleźć
    Załączniki:
    • ASM_TRAY_UP.pdf (52.36 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ASM_GUIDE_P_U.pdf (60.49 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • ASM_FEEDER.pdf (63.64 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
REKLAMA