logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Aparat Traveler DC-6900.Słabe akumulatory?Nie korzystam z baterii.

cyrograf 10 Maj 2016 20:08 1323 4
  • #1 15664070
    cyrograf
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Witam.Zakupiłem za grosze prosty aparat cyfrowy. Na klapce jest oznakowanie battery 3Volt.
    Ja nie kożystam z baterii tylko z akumulatorów. Zakupiłem na serwisie aukcyjnym akumulatory AA 4900mAh. Wskaznik rozładowania pojawia się szybko bo aparat dotosowany jest do bateri 1,5 volt. No i co z tym faktem zrobić?
  • #2 15664394
    dr_z
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Witam, aparat napewno współpracuje z akumulatorami, być może trzeba wybrać typ baterii na "Ni-MH" a jest np "alkaline", lub wyczyścić styki.
  • #3 15666482
    cyrograf
    Poziom 17  
    Ocena: 8
    Nie mam takiej funkcji aby mieć opcje na baterie.Styki sączyste.Jak go kupiłem to wszystko było w folii.

Przetłumaczyłem manual gdzie mowa o bateriach:

PL-5
    Uwagi dotyczące użytkowania baterii
    Podczas korzystania z baterii należy uważnie przeczytać i bezwzględnie przestrzegać Instrukcji Bezpieczeństwa
    oraz uwag opisanych poniżej:
     Różne typy baterii oraz temperatury otoczenia mogą wpływać na baterię
    występ.
     Unikaj używania baterii w ekstremalnie niskich temperaturach, ponieważ niskie temperatury mogą
    skrócić żywotność baterii i zmniejszyć wydajność aparatu. Ta niska temperatura
    również wpływ na wydajność baterii alkalicznej, dlatego Ni-MH
    Baterie są bardzo zalecane.
     Jeśli używasz nowych akumulatorów lub akumulatorów, które mają
    nie był używany przez dłuższy okres czasu (baterie, które przekroczyły datę ważności
    są wyjątki) mogą mieć wpływ na liczbę zdjęć, które można wykonać. Dlatego,
    aby zmaksymalizować ich wydajność i żywotność, zalecamy pełne naładowanie
    Baterie i rozładowanie ich za co najmniej jeden kompletny cykl przed użyciem.
     Baterie mogą się nagrzewać podczas używania aparatu przez dłuższy okres
    Czas korzystania z lampy błyskowej lub w sposób ciągły. Jest to normalne i nie jest to usterka.
     Aparat może się nagrzewać, gdy używane w sposób ciągły lub przez dłuższy
    okres czasu. Jest to normalne i nie jest to usterka.
     Jeżeli nie będzie używać baterii przez dłuższy okres czasu, należy je usunąć
    z aparatu, aby zapobiec wyciekowi lub korozji.
     Nigdy nie należy używać baterii różnych typów (razem) lub mieszać starych i nowych baterii.
     Zawsze utrzymywać końcówki w czystości.
     Nigdy nie należy używać baterii manganowych.
     Ryzyko eksplozji w przypadku zamontowania baterii niewłaściwego typu.
     Zużyte baterie należy postępować zgodnie z instrukcjami

Baterie jakie dane do kompletu to:4 x Ni-MH Batteries (1800 mAH)-według instrukcji
  • #4 15667477
    dr_z
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Ja obstawiam że akumulatory są do bani, nawet jak są nówki, 4900mAh jest niemożliwe do uzyskania z technologii Ni-MH.
    A to oznacza że to tanie chińskie badziewie, proszę się nie gniewać nikogo nie oczerniam, po prostu z doświadczenia wiem że najlepsze najdroższe i przede wszystkim sprawdzone "w boju" accu mają max 2500mAh.

Polecam japońskie o pojemności 2000mAh i do nich koniecznie ładowarkę procesorową z detekcją ΔV ponieważ nawet dobre accu można szybko załatwić po przez przeładowanie/przegrzanie.
  • #5 15667783
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
REKLAMA