logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

VW Polo 1.4 FSI silnik AXU nierówna praca na biegu jałowym

Etub 10 Maj 2016 21:33 3756 3
REKLAMA
  • #1 15664395
    Etub
    Poziom 2  
    Witam mam problem z wyżej wymienionym samochodem. Problem pojawił się po remoncie silnika. Przeskoczył łańcuch rozrządu. Wymienione zostały: zawory, popychacze, pierścienie reszta podzespołów była sprawdzana i wszystkie były sprawne. Na biegu jałowym występuje nierówna praca silnika, obroty spadają do ~600 i mocno rzuca silnikiem tak jakby zaraz miał zgasnąć. Objawy pojawia się na zimnym jak i na ciepłym silniku. Vag nie pokazuje żadnych błędów. Nie jest to również wina świec ani cewek. Silnik przełącza się jakby w tryb awaryjny bo po przywróceniu spec. komputerem nastawów fabrycznych problem znika na kilka minut. Egr wyczyszczony, przepustnica też. Ktoś ma jakieś pomysły ?

Dodam, że oprócz tego mankamentu, na wyższych obrotach, auto pali zupełnie normalnie nie ma spadku mocy ani innych dziwnych objawów
  • REKLAMA
  • #2 16287036
    Launch78
    Poziom 18  
    Ocena: 162
    A u mnie to samo wszystko nowe , i na wolnych kuleje , strzeli nieraz w kolektor , VCDS zero błedów, parametry w normie, co to za ustrojstwo
  • REKLAMA
  • #3 16287260
    Etub
    Poziom 2  
    Po 4 miesięcznej walce wyszło, że jest źle ustawiony rozrzad. Łańcuch był przedstawiony o jeden ząbek na wątku wydechowy przez co nierówno otwierały się zawory wydechowe. Komp nic nie pokazywał bo wałek ssący był w dobrej pozycji.
  • #4 16287709
    Launch78
    Poziom 18  
    Ocena: 162
    ja rozrzad sprawdziłem czujnik zegarowy na pierwszym cylindrze i blokady na tył głowicy i wszystko w porzadku , te silniki to zemsta VW
REKLAMA