logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

B&S 625e - stuki i terkot przy odpalaniu kosiarki, nowy sprzęt

adamu111 11 Maj 2016 09:25 3438 4
REKLAMA
  • #1 15665078
    adamu111
    Poziom 9  
    Ocena: 1
    Otóż mam kosiarkę z silnikiem B&S 625e w tym roku zakupiona kosiła może ok 4 godz także jest jeszcze przed pierwszą wymianą oleju, ale do rzeczy, wczoraj kosiła nią żona mnie nie było, wróciłem do domu i słyszę kosiarka się zepsuła- no myślę sobie skąd ja to wiedziałem że tak będzie. Poszedłem do garażu i patrzę o co chodzi a mianowicie przy ciągnięciu za sznurek od odpalania w kosiarce słychać jakiś stuk, terkot jakby coś o coś obcierało, myślę może coś z nożem ale on nigdzie o obudowę kosiarki nie łapie. Te stuki obcieranie wydobywa się tak jakby z tego mechanizmu co się odpala. Przy odpaleniu kosiarki czasem te efekty obcierania ustępują ale nie zawsze. Nie wiem gdzie szukać przyczyny.
  • REKLAMA
  • #2 15665133
    Konto nie istnieje
    Poziom 1  
  • REKLAMA
  • #3 15665164
    adamu111
    Poziom 9  
    W pracy silnika nic się nie zmieniło. Może tam jakiś kawałek patyka czy czegoś wpadł i podlazł i tak tyrkocze, bo mamy trochę krzewów w ogródku i właśnie wczoraj przy nich było koszone. No aż się zdziwiłem że tak każdy te silniki zachwala i wogóle a tu takie kwiatki się dzieją przy drugim koszeniu nową kosiarką. Starą mam jakiejś firmy CMI silnik made i china cały w oleju zarzygany bo olej prawie ma takie same spalanie co benzyna ale cyka:).
  • REKLAMA
  • #4 15665190
    rafalekb19
    Poziom 10  
    Ocena: 25
    Kolego mam kosiarkę z silnikiem B&S 625. Działka 30 arów, kosiarka z napędem kosi tą działkę już chyba piąty sezon i silnik pracuje jak nowy. Ja też twierdzę że te silniki są bardzo dobre. Kosiarka jest na gwarancji więc nie widzę problemu. Używaj i obserwuj. Jak coś to do serwisu. Wady fabryczne też się zdarzają, co nie znaczy że każdy egzemplarz będzie zły.
  • #5 15665228
    adamu111
    Poziom 9  
    Dziś odkręcę górną osłonę i zobaczę co tam się dzieje.
REKLAMA