logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Becker Traffic Pro nie działają przyciski, zasilanie.

mizex 11 Maj 2016 22:32 1527 4
REKLAMA
  • #1 15666849
    mizex
    Poziom 11  
    Ocena: 18
    Cześć

Mam problem z Becker Traffic Pro, które dodatkowo połączone jest z zestawem głośnomówiącym Siemens i w tym zapewne jakaś centralka.
    Radio przestało się nagle włączać, nie reaguje na on/off oraz pozostałe przyciski na radio oraz na panelu. Gdy podłączyłem do zestawu Siemens telefon to radio się uruchomiło i nawet zaczęła grać ostatnio zapamiętana stacja. Nie można jednak zmienić stacji, podgłośnić, żaden przycisk nie reaguje.
    Zaczęło się włączać i wyłączać wraz z zapłonem, użytkownik nie ma żadnej kontroli. Odłączyłem klemy bo myślałem, że to może tylko jakaś zawiecha radia ale nadal odpala się z zapłonem, prosi o kod, ktorego nawet nie mam jak wpisać przez brak reakcji przycisków.
    Czy to może być wina np. bezpiecznika odpowiadającego za audio w aucie? Nie znam się ale skoro udało sie radio wybudzić częściowo przez zestaw Siemens to może ono dostaje jakieś zasilanie tylko z centralki telefonicznej a utraciło główne?
    Będę wdzięczny za podpowiedzi.
    Auto to Ford Galaxy Mk2.
  • REKLAMA
  • #2 15666888
    korek516
    Poziom 25  
    Ocena: 146
    Witam. A jakieś pomiary zostały wykonane? Czy szukamy wujek dobre rady :P Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 15667218
    mizex
    Poziom 11  
    Raczej wujek Dobra Rada :-) Pomiarow nie zrobię, elektryczność to dla mnie czarna magia. Dam rade sprawdzić bezpieczniki i ewentualnie wyjąć radio by sprawdzić czy wszystko podlączone :- )
  • REKLAMA
  • #4 15667952
    djlj24
    Spec od car audio
    Ocena: 1327
    Na początek zdejmij panel i przemyj styki. Zobacz, czy jedna z gałek nie jest wciśnięta na stałe.
  • #5 15704084
    mizex
    Poziom 11  
    Wyczyszczenie stykow pomoglo. Dziekuje serdecznie.
REKLAMA