logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Seagate - Nowy dysk, niepokojące parametry S.M.A.R.T (Read error rate, Seek error rate)

bpm 12 Maj 2016 16:56 678 2
REKLAMA
  • #1 15668296
    bpm
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    Dzień dobry,

dysk zakupiony jako nowy, sprzedawca ma w opisie:

"Dyski są nowe, wymontowane z nowych laptopów, w których zostały zamontowane dyski SSD"

Sprawdziłem S.M.A.R.T, ale coś mi się tu nie podoba. Mój niepokój budzi:

parametr 1: Read error rate
    paramter 7: Seek error rate
    paramter 190: Unknown

Mogę się mylić, ponieważ nie znam się na odczycie więc proszę o info czy zgłaszać go na reklamację do sprzedawcy.
    Seagate - Nowy dysk, niepokojące parametry S.M.A.R.T (Read error rate, Seek error rate) Seagate - Nowy dysk, niepokojące parametry S.M.A.R.T (Read error rate, Seek error rate)
  • REKLAMA
  • #2 15668322
    mati211p
    Specjalista - HDD i odzyskiwanie danych
    Ocena: 1132
    bpm napisał:
    parametr 1: Read error rate
    paramter 7: Seek error rate
    paramter 190: Unknown

Norma dla dysków Seagate. Pokaż wynik skanu powierzchni dysku, jeśli kupowany z takiego źródła jak znany portal aukcyjny, ale wygląda ok.
  • #3 15668662
    bpm
    Poziom 13  
    Ocena: 22
    mati211p napisał:
    Norma dla dysków Seagate. Pokaż wynik skanu powierzchni dysku, jeśli kupowany z takiego źródła jak znany portal aukcyjny, ale wygląda ok.

To mnie uspokoiłeś.

Po przeskanowaniu powiem szczerze, że niezbyt mi się to podoba, ale to jeszcze nie bad sectory

Seagate - Nowy dysk, niepokojące parametry S.M.A.R.T (Read error rate, Seek error rate)
REKLAMA