logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Dropbox - Linki do plików zmieniają się codziennie, Error 401, jak to naprawić?

frulik 13 Maj 2016 09:50 759 4
REKLAMA
  • #1 15669839
    frulik
    Poziom 10  
    Ocena: 45
    Witam,
    Od 2 lat korzystam z dropboxa, gdzie mam folder, a w nim pliki, które codziennie jest aktualizowany (kasuje się z poprzedniego dnia i na to miejsce wpada nowy z tą samą nazwą).
    Od początku tygodnia moi klienci nie mogą pobrać żadnego pliku - Error 401
    Napisałem do dropboxa o co chodzi, ale nie dostałem żadnej odpowiedzi.
    Wczoraj wygenerowałem nowe linki, rozesłałem (przed rozesłaniem sprawdziłem kilkanaście razy czy działają i na różnych komputerach).
    Dziś otrzymuję info, że nie działa i faktycznie linki się zmieniły.
    Co robić ?
    Mam około 400 klientów, którzy pobierają w ten sposób 7 różnych plików z różnych folderów.
  • REKLAMA
  • REKLAMA
  • #3 15669964
    frulik
    Poziom 10  
    Jeśli nie wrócę do "normalnego" działania, to będę musiał szukać innej alternatywy, więc i tak dzięki.
    A tak na poważnie, to w pomocy dropbox nic nie ma, że nagle po kilku latach coś spier...... i przestało działać. Oczywiście, że czytałem. Od poniedziałku mam problem i pisałem do nich. Powinni odpowiedzieć w ciągu 3 dni (co też jest kuriozum), a i tak olali. Żadnego telefonu nie ma aby się skontaktować z nimi :(
  • REKLAMA
  • #5 15670057
    frulik
    Poziom 10  
    Nie (zresztą na koncie basic nie ma takiej możliwości a takie mam (używam 100MB).
    To co widzę to jeśli skasuję plik i wgran nowy, to łącze jest kasowane. Jeśli plik nadpiszę/zastąpię to łącze się utrzymuje.
    Może i to jest jakieś wyjście, ale przez dwa lata działało i nagle się roz..... beż żadnej wcześniejszej informacji, że będzie jakaś zmiana.
REKLAMA