Witam. Mam problem: skonwertowałem wszystkie pratycje z FAT32 na NTFS pod WIN XP PRO. ROzmiar clastra mam standardowo 4kB.
Niestety zauwżyłem znaczne spowolnienie operacji dyskowych u mnie w komputerze.
Mam pytanie czy można bez utraty danych skonwertować NTFS na FAT32?
Probowałem PARTITION MAGIC 8.0 skonwertować i zmieniać rozmiar clastra - i niby wsio OK, lecz po ponownym uruchomienia komputera podczas rozpoczęcia procesu wyskakuje w jednym i drugim przypadku BŁĄD - jakiegoś niby pliku. Oczywiście proces automatycznie jest ANULOWANY.
Czy jakiś proces podczas uruchamiania WINdy blokuje inne procesy czy jak ? Czy poporstu się nie da ani skonwertować lub zmienić rozmiar clastra? Czy zmiana rozmiaru clastra coś mi pomoże w szybkości działań na dysku twardym? i Jak to zrobić?
Jaką wartość clastra przyjąć najlepiej? (mam ustawioną standardowo przez PM 8.0 na 4kB)
Z góry dzięki
NALAS
Niestety zauwżyłem znaczne spowolnienie operacji dyskowych u mnie w komputerze.
Mam pytanie czy można bez utraty danych skonwertować NTFS na FAT32?
Probowałem PARTITION MAGIC 8.0 skonwertować i zmieniać rozmiar clastra - i niby wsio OK, lecz po ponownym uruchomienia komputera podczas rozpoczęcia procesu wyskakuje w jednym i drugim przypadku BŁĄD - jakiegoś niby pliku. Oczywiście proces automatycznie jest ANULOWANY.
Czy jakiś proces podczas uruchamiania WINdy blokuje inne procesy czy jak ? Czy poporstu się nie da ani skonwertować lub zmienić rozmiar clastra? Czy zmiana rozmiaru clastra coś mi pomoże w szybkości działań na dysku twardym? i Jak to zrobić?
Z góry dzięki
NALAS