Witam ponownie:) walczę dalej, dziś dzwoniłem do Boscha i udało mi się porozmawiać z kimś z serwisu. Macie tu dużo racji w tym że to jest być może coś związane z linka i prowadnicami, ponieważ serwisant powiedział że sama sprężyna nie powinna dawać takich dźwięków musi coś obcierać i trzeba to poprawić, hałasu słychać być nie powinno, tak jak twierdził technik z ala autoryzowanego serwisu, tym bardziej pracuje w agd 4 lata i nigdy czegoś takiego nie słyszałem a on będąc u mnie nawet nie sprawdził linek tylko puknął w sprężynę i pojechał eh co za ludzie.. wizyta trwała 15 min, no ale wracając do tematu dziś rozebrałem z kolegą podobną zmywarkę już po gwarancji tylko w wersji wolnostojącej, ściągnąłem sprężynę i zobaczyłem jak to działa, jest to bardzo prosty mechanizm, i teraz planuje rozebrać to u siebie mimo gwarancji, ponieważ zraziłem się na maxa postawa serwisanta, proszę o sugestie co to może obcierać i powodując drgania i hałas sprężyn, tak jak kolega pisał wyżej linka działa jak struna, i myślę ze to coś w tym kierunku bo sama sprężyna nie powinna chyba z siebie hałasować, Ostatnio przy czyszczeniu filtra oparłem się lekko o drzwiczki które były na maxa otwarte może coś w tym kierunku, trzeba szukać, dzięki za zainteresowanie tematem