Witam. Chciałbym kupić telewizor z możliwością zainstalowania programu KODI. Na co zwrócić uwagę w jego specyfikacji, aby było to możliwe? Na telewizor z Androidem mnie nie stać. Chciałbym przeznaczyć góra 2000 PLN.
Czy wolisz polską wersję strony elektroda?
Nie, dziękuję Przekieruj mnie tamCoolbit napisał:Kup sobie np Rasberry Pi 3 i posadź na nim KODI.
vampire86 napisał:Z tego co mi wiadomo, żaden telewizor aktualnie nie pozwoli Ci zainstalować KODI. Nawet jeśli jakoś by Ci się to udało na owym Androidzie, potrzebujesz jakiś magazyn danych na wszelkie filmy etc. Tak więc ja tu widzę rozwiązanie TV + komputer (lub jakiś NAS).
Gitner napisał:vampire86 napisał:Z tego co mi wiadomo, żaden telewizor aktualnie nie pozwoli Ci zainstalować KODI. Nawet jeśli jakoś by Ci się to udało na owym Androidzie, potrzebujesz jakiś magazyn danych na wszelkie filmy etc. Tak więc ja tu widzę rozwiązanie TV + komputer (lub jakiś NAS).
Twoich słów nie rozumiem. Mam TV z androidem i żadnego magazynu do filmów nie potrzebuję, wszystko oglądam online. Jedyne co musi mieć TV to pamięć pozwalająca na zainstalowanie programu Kodi i wtyczek (ok 100MB), a że mam dużo więcej pamięci więc instaluję i inne programy.
vampire86 napisał:Gitner napisał:vampire86 napisał:Z tego co mi wiadomo, żaden telewizor aktualnie nie pozwoli Ci zainstalować KODI. Nawet jeśli jakoś by Ci się to udało na owym Androidzie, potrzebujesz jakiś magazyn danych na wszelkie filmy etc. Tak więc ja tu widzę rozwiązanie TV + komputer (lub jakiś NAS).
Twoich słów nie rozumiem. Mam TV z androidem i żadnego magazynu do filmów nie potrzebuję, wszystko oglądam online. Jedyne co musi mieć TV to pamięć pozwalająca na zainstalowanie programu Kodi i wtyczek (ok 100MB), a że mam dużo więcej pamięci więc instaluję i inne programy.
Mając pliki z filmami/serialami możesz je "podłączyć" do KODI, która pozwala naprawdę fajnie przeglądać tą bazę - z opisami, okładkami, recenzjami, nawet obejrzeć trailer - do tego właśnie może być niezbędny dość duży dysk.
Jeżeli planujesz oglądać wyłącznie zawartość online, nie będziesz zatem dysku potrzebował.
LOCOLOCO napisał:
W tej klasie co podałeś masz modele 32 PFH550o, 40PFH5500
http://www.philips.pl/c-p/40PFH5500_88/5500-s...ystemem-androidtm-i-technologia-pixel-plus-hd
Instalując Kodi masz dostęp do tysięcy filmów po polsku , w jakości hd.
Moderowany przez Mirek Z.:Ponownie - obrażanie innego użytkownika i zaniżanie poziomu forum. Ostrzeżenie.