logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Iphone 5S - Dotyk wariuje podczas ładowania z gniazdka, ale nie z laptopa

xardas97 17 Maj 2016 08:43 9435 4
REKLAMA
  • #1 15679650
    xardas97
    Poziom 20  
    Ocena: 62
    Witam kupiłem telefon iphone5s, i mam problem, który wcześniej miałem w samsungu s2.
    Mianowicie telefon po podłączeniu do ładowarki wariuje - tj dotyk działa jak chce, gdy ściągam np. pasek z ustawieniami sam się chowa itd.
    Ale co dziwne, jak podłączę go kablem do laptopa - jest wszystko ok, dotyk działa precyzyjnie i dobrze.
    Na ładowarce (tj adapterze do gniazdka) niby jest napisane apple itd, wygląda jak oryginał, ale sam nie wiem.
    A też słyszałem że podobno łatwo da się uszkodzić baterię w ip.
    Proszę o pomoc, średnio się na tym znam, a nie chcę zniszczyć sobie telefonu.

Pozdrawiam i życzę miłego dnia ;)
  • REKLAMA
  • #2 15679681
    Piko
    Poziom 22  
    Ocena: 110
    Zdecydowanie zmień ładowarkę. Jest byle jakiej jakości (seperacja od sieci).
    Zepsuć nic nie zepsujesz ale chodzi że albo samo Ci się coś przestawi albo zacznie kręcić po ludziach telefon czy wysyłać niechciane sms-y.
    Możesz spróbować włożyć odwrotnie o 180 st. ładowarkę do gniazda sieciowego. Może to coś zmieni?
    Pozdrawiam Piko.
  • REKLAMA
  • #3 15679704
    xardas97
    Poziom 20  
    Ocena: 62
    Problem jest inny, ładowarka jest chyba oryginalna, model to A1400, i wygląda tak jak na zdjęciach na stronie apple.

Jaką tą ładowarkę kupić? Musi być oryginalna od Apple, czy może to być po prostu dobrej jakości ładowarka innej firmy?
  • REKLAMA
  • #4 15681770
    Piko
    Poziom 22  
    Ocena: 110
    Ja jednak obstaję przy swoim. Można sie o tym przekonać bardzo łatwo. Patrząc na fotki jak wygląda te A1400 to wyciąg wtyk USB z ładowarki i podepnij go pod USB w cokolwiek co masz w domu czy pracy? Telewizor, radio router czy dekoder dvbt aby tylko 5V miało, i wtedy zobaczysz czy Ci wariuje dotyk podczas ładowania.
    Pozdrawiam Piko.

P.S. I teraz zapytam poważnie. Czy robiłeś próbę z odwróceniem ładowarki w gnieździe o 180 st? Bo to też może pomóc?
  • #5 15683318
    Domin21
    Poziom 15  
    Ocena: 52
    Przyznaję rację dla "Piko".
    Sam mam w domu ładowarkę zamiennik co w niektórych telefonach działa ok. A w innych dotyk sam się naciska.
    PS. Nie próbowałem zamieniać w gnieździe o 180 st., ale teraz będę pamiętał żeby to sprawdzić jak będę miał telefon w którym będzie się tak działo.
    Dzięki Piko
REKLAMA