logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak poprawić jakość filmu 1280x960 nagranego Frapsem po wrzuceniu na YouTube?

Evanderro 19 Maj 2016 12:02 2568 2
REKLAMA
  • #1 15684928
    Evanderro
    Poziom 2  
    Witam,

Film na komputerze ma rozdzielczość 1280x960, nagrywany Frapsem, montowany w programie Shotcut, jego waga to ok. 360MB i jego jakość wizualna jest naprawdę świetna. Niestety po wrzuceniu na ww. serwis, jakość bardzo spadła (mimo że w opcjach jest HD - poczekałem ze sprawdzeniem na drugi dzień, aby nie było, że coś jeszcze się nie wczytało), w ogóle nie umywa się do tego, co mam na komputerze, obraz nie jest ostry, jest jakby troszkę rozmyty. Na drugi dzień pobrałem ten film z YT programem Intenet Download Manager i porównałem go z oryginalnym plikiem, oto efekty:

Jak poprawić jakość filmu 1280x960 nagranego Frapsem po wrzuceniu na YouTube?

Po lewej pobrany, po prawej oryginał. Dodam, że z 360MB zrobiło się 44MB!

Czy można coś poradzić, aby YouTube nie tłamsił jakościowo filmów, które przesyłam? Przecież można tam wrzucać nawet 2160p, więc dlaczego moje "skromne" 720p jest tak uwalone?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15687202
    Polon_us
    Poziom 42  
    Ocena: 1278
    Proszę zobaczyć ten temat -> Link
  • #3 15688370
    Evanderro
    Poziom 2  
    Dzięki za pomoc.

Czyli widocznie nic nie da się na to poradzić, nie będę przecież wykupywał jakichś "pro account".

Próbowałem wrzucić film z mniejszym bitrate (niby tym zalecanym) i w rozdzielczości 720p, żeby nie musiał konwertować specjalnie, ale gdzie tam, jak uwalał, tak uwala... Ten serwis to dziadostwo i tyle w temacie. Spróbuję tego Vimeo, zobaczymy jak on się spisze...
REKLAMA