logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[szukam] Jaki uchwyt do TV 42 cale z funkcją odciągania od ściany polecacie?

rachman 20 Maj 2016 11:39 1734 12
REKLAMA
  • #1 15687107
    rachman
    Poziom 12  
    Ocena: 10
    Szukam podobnego do tego uchwytu do TV 42 cale do zawieszenia na ścianie: Link (firma A+)

TV 42 cale, standard VESA, ważne by można było "odciągać" TV od ściany by odłączać kable itd. ponieważ umiejscowiony jest pomiędzy szafkami, odchylanie góra/dół nie musi być duże (nie potrafię określić jakie powinno być - tv po zawieszeniu będzie wisiał ok. 40 cm wyżej niż stoi), prawo/lewo właściwie nie musi być.

Nie znam się. Podany uchwyt jest ok? Jak nie - na co zwracać uwagę, może polecicie coś solidnego niewiele droższego?
  • REKLAMA
  • #2 15687153
    sanfran
    Specjalista Sieci, Internet
    Ocena: 2994
    W linku ktory podales jest uchwyt uniwersalny do telewizorow o rozmiarach OD 32 cali do 55 cali.

Osobiscie uzywam czegos podobnego, bo po wymianie mebelkow w domu telewizor 40" przestal sie miescic w szafce i teraz wisi "przed szafka". Poza tym waga urzadzenia nie obciaza szafki tylko sciane.

Uchwyt taki pozwala "wyciagac" oraz skrecac urzadzeniem, natomiast pochylenie jest stale.

Generalnie ciekawe rozwiazanie. Jak chcesz to moge pod wieczor zamiescic kilka fotek jak sprzet na uchwycie wyglada u mnie w domu.
  • REKLAMA
  • #3 15687172
    rachman
    Poziom 12  
    @sanfran widziałem jakieś wiszące w sieci ale jak chcesz to wrzuć :)

Ktoś mi kiedyś pisał że ważne są elementy z jakich są wykonane blokady/ślizgi... tylko jak to sprawdzić kupując w necie :( No rzadko (jeśli w ogóle?) takie info jest podawane.
  • Pomocny post
    #4 15687217
    sanfran
    U mnie jest cos takiego:

[szukam] Jaki uchwyt do TV 42 cale z funkcją odciągania od ściany polecacie?

Bardzo solidne. Nazywa sie to: UM126M Ultimate Mounts Swing Arm Wall Bracket
    Nie wiem czy w Polsce dostepne. Ale jedno jest pewne, na uchwycie nie zaluj; to nawet nie o sprzet chodzi, ale zeby sie komus jaks krzywda nie stala.
    Wieczorem wrzuce fotki jak to u mnie wyglada.
  • REKLAMA
  • #6 15688288
    rachman
    Poziom 12  
    @LeDy uchwyt wygląda solidnie. Znasz firmę i polecasz czy tak proponujesz tylko?
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #7 15688318
    LeDy
    Poziom 43  
    Ocena: 2928
    rachman napisał:
    @LeDy uchwyt wygląda solidnie. Znasz firmę i polecasz czy tak proponujesz tylko?

Mam taki i TV 50" na nim wisi..
  • #8 15688328
    rachman
    Poziom 12  
    Czyli się sprawdza, ok to biorę pod uwagę. Dzięki za link :)
  • #10 15692213
    rachman
    Poziom 12  
    @sanfran no niezły patent wyszedł :)
  • #11 15692280
    sanfran
    Prawda. Jest gdzie schować całe okablowanie do dekodera, konsol do gier, routera, anteny GSM ich zasilaczy, przedłużaczy, rozgałeźników.
    I jest w miarę szybki dostęp do tego całego bajzlu jak trzeba coś zmienić. A normalnie wszystko zasłoniete.
  • #13 15694998
    rachman
    Poziom 12  
    @PEPE64 dzięki ale niestety nie mam możliwości, ale temat popatrzę dzięki :)

Podsumowanie tematu

✨ Szukający uchwytu do telewizora 42 cale z funkcją odciągania od ściany użytkownik otrzymał kilka rekomendacji. Użytkownicy podkreślili znaczenie solidności uchwytu oraz materiałów, z jakich są wykonane blokady i ślizgi. Polecany model to UM126M Ultimate Mounts Swing Arm Wall Bracket, który zapewnia stabilność i możliwość łatwego dostępu do kabli. Inny użytkownik zasugerował uchwyt NB DF600, który również wydaje się być solidny. W dyskusji zwrócono uwagę na możliwość samodzielnego wykonania uchwytu, co może być korzystne dla osób z umiejętnościami spawalniczymi. Uczestnicy wymienili również zalety estetyczne i praktyczne, takie jak ukrycie okablowania.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA