logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Any Video Converter - Przy łączeniu plików mp4, program je kompresuje.

MAREKAMIŃSKI 20 Maj 2016 15:57 3813 1
REKLAMA
  • #1 15687589
    MAREKAMIŃSKI
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam!
    Zgrywam pliki mp4 z telefonu i je łączę w duży jeden programem Any Video Converter. Wiele plików mp4 HD 1280 na 720p łączę w jeden duży plik. Problem w tym, że przy łączeniu plików wymaga on konwertowania i to dziwne z mp4 na mp4, a jakość po połączeniu traci na jakości ponad połowę w ustawieniu "normalny". Innej możliwości nie ma w tym programie i to jest wadą tego programu, bo łącząc pliki on je kompresuje, nie zachowując normalnej oryginalnej jakości pliku źródłowego. Pliki chcę mieć połączone te nagrane telefonem, a program je kompresuje wymuszenie, czego nie chcę. Próbowałem w ustawieniu na większy plik, ale też mi skompresował.
    Pytanie:
    Jak łączyć pliki bezstratnie tym, czy innym programem,by ich program nie kompresował wymuszenie, nadmieniam, że próbowałem innych ustawień w tym programie i to samo.
    Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #2 15689368
    MAREKAMIŃSKI
    Poziom 13  
    Ocena: 4
    Witam serdecznie!
    Problem sam się rozwiązał, a mianowicie w programie Any Video Converter było ustawione bitrate 2000 kb/s, a więc małe, znalazłem, że można ustawić na oryginalne bitrate pliku wyjściowego, dzięki czemu plik wyjściowy nie traci na jakości pliku mp4, czy innego formatu, a więc jakość plików konwertowanych nie powinna być wcale gorsza od plików źródłowych.
    Więc powinno być ok.
REKLAMA