logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

[Rozwiązano] Jak poprawić jakość przy konwersji MP4 do WMV dla Movie Maker?

Dianton 03 Kwi 2019 13:13 1026 4
REKLAMA
  • #1 17883370
    Dianton
    Poziom 20  
    Ocena: 12
    Witam. Potrzebuję przekonwertować wideo z formacie MP4 na WMV by je potem wrzucić do Windows Movie Maker i tak dodać muzykę pod wideo. Problem w tym, że użyłem już chyba miliona programów do konwersji MP4 na WMV lecz po odtworzeniu tego filmu w WMV jakość jest TRAGICZNA. Pikseloza wszystko praktycznie rozmazane...Jak się z tym uporać? Bo już nie mam do tego siły...

Ewentualnie jakiś program bez znaku wodnego w którym mogę dodać ścieżkę dźwiękową w formacie tym oryginalnym MP4? Próbowałem Movai Video Edytor, VSDC, Shotcut i wielu programów ale nie da się zapisać pliku w wersji darmowej, trzeba kupić klucz...Dodam, że film ma 11 minut.
  • REKLAMA
  • #2 17883393
    viayner
    Poziom 43  
    Ocena: 2051
    Witam,
    dziwne ze masz problem ze znalezieniem programu do edycji formatu MP4.
    Jezeli kodeki to obsluguja to nie powinno byc problemow.
    Ja uzywam kdenlive, pitivi czy openshot (wszystkie darmowe) i nie pamietam aby byly jakies problemy.
    Jezeli chodzi o konwersje to jakie wybierasz parametry do konwersji - domyslne ?
    Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #3 17883404
    Dianton
    Poziom 20  
    Sprawdzałem domyślne, zmieniałem też Bitrate jakość itp ale nic to nie daje. Wziąć jest bardzo źle. Sprawdzę jeszcze te programy do podałeś i dam znać jak poszło.
  • REKLAMA
  • #4 17883494
    Dra98
    Moderator - Komputery Serwis
    Ocena: 1075
    Do konwersji z mp4 można również użyć darmowy Any Video Converter (używam Any Video Converter 6.2.8.)
  • #5 17883828
    Dianton
    Poziom 20  
    Użyłem Any Video Converter ustawiłem najwyższe możliwe bitrate i udało się przekonwertować bez utraty jakości. Dzięki.
REKLAMA