Witam,
przyznaję się bez bicia, że nie mam na ten temat pojęcia. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 4 x 6 m - tv jest na krótszej ścianie
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 3 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? raczej stać, ale również może wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? słońce świeci z prawej strony, okna są ok 2,5 m od tv
7. Jaki masz obecnie telewizor? Panansonic (nie wiem jaki model, ale prehistoria - ma 20 lat)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? internet wifi, możliwość oglądania tv w necie
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TV naziemna
10 .Jakie urządzenia? brak
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 1-2
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? programy informacyjne, potrzebuję tv, aby córka mogła oglądać bajki Disneya
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak, można oglądać tv przez net
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? panasonic
17. Preferencje co do wielkości? 40-43 " - maksymalna szerokość - 100 cm
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? nie ma takiej rzeczy
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? różnie
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2000 ewentualnie mogę coś dopłacić jeśli będzie warto
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie ma takiej potrzeby
TV potrzebuję głównie dla dziecka - oglądanie bajek, filmików na YT itp. Z żoną oglądamy filmy i to wszystko. Nie będę go używał w jakiś wyrafinowany sposób. Połączenie z internetem jest fajne, np. do oglądania koncertów na yt. Ciekawy wydaje mi się:
PANASONIC LED TX-40CS630 - mój cichy nr 1
LG LED 43LF631V
SAMSUNG UE40H6400
Bardzo proszę o info i pomoc. Z góry dziękuję
przyznaję się bez bicia, że nie mam na ten temat pojęcia. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
1. Jak duże jest pomieszczenie w którym ma być telewizor? 4 x 6 m - tv jest na krótszej ścianie
2. Jak daleko siedzimy od ekranu telewizora? ok. 3 m
3. Ile osób zasiada przed telewizorem? 2-3
4. Czy siedzimy na wprost ekranu czy również bokiem do ekranu? raczej na wprost
5. Telewizor ma stać czy ma wisieć? raczej stać, ale również może wisieć
6. Jak słońce świeci w pokoju? słońce świeci z prawej strony, okna są ok 2,5 m od tv
7. Jaki masz obecnie telewizor? Panansonic (nie wiem jaki model, ale prehistoria - ma 20 lat)
8. Co chcemy aby telewizor posiadał? internet wifi, możliwość oglądania tv w necie
9. Jaki sygnał będzie podłączony do telewizora? TV naziemna
10 .Jakie urządzenia? brak
11. Ile godzin dziennie ma pracować telewizor? 1-2
12. Preferujesz matrycę matową czy błyszczącą? nie potrafię odpowiedzieć na to pytanie
13. Jaki rodzaj programów oglądasz najczęściej? programy informacyjne, potrzebuję tv, aby córka mogła oglądać bajki Disneya
14. Czy zamierzasz serfować po internecie? tak, można oglądać tv przez net
15. Czy zamierzasz grać w gry - jeśli tak to ile % dziennie? nie
16. Preferencje co do marki? panasonic
17. Preferencje co do wielkości? 40-43 " - maksymalna szerokość - 100 cm
18. Co Cię denerwuje w telewizorach? nie ma takiej rzeczy
19. Więcej oglądasz wieczorami czy w dzień? różnie
20. Do jakiej maksymalnej kwoty planujesz zakup? 2000 ewentualnie mogę coś dopłacić jeśli będzie warto
21. Czy telewizor ma mieć 3D - jeśli tak to jakie, pasywne czy aktywne? nie ma takiej potrzeby
TV potrzebuję głównie dla dziecka - oglądanie bajek, filmików na YT itp. Z żoną oglądamy filmy i to wszystko. Nie będę go używał w jakiś wyrafinowany sposób. Połączenie z internetem jest fajne, np. do oglądania koncertów na yt. Ciekawy wydaje mi się:
PANASONIC LED TX-40CS630 - mój cichy nr 1
LG LED 43LF631V
SAMSUNG UE40H6400
Bardzo proszę o info i pomoc. Z góry dziękuję