logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Windows 7 SP1 i Firefox - Niektóre znaki wprowadza ze znakiem tyldy

21 Maj 2016 16:28 1800 10
REKLAMA
  • #1 15689805
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • REKLAMA
  • #2 15690590
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10444
    @xCandy to nie jest nawet troche podobny problem. Do tego zmiana FF na Chrome nie ma sensu. Nie kazdy lubi korzystac z przegladarki w ktorej nie da sie zmienic wiekszosci rzeczy i dostosowac jej do swoich potrzeb.

@Wyklęty nie ma sensu zgadywac co to bylo.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #3 15690632
    NeoNeonowy
    Poziom 17  
    Witam,
    mam to samo pod Windows XP 32-bit, ale tylko w Gadu-Gadu, w używanych przeglądarkach - IE, FF, Chrome, Opera - tego nie zauważyłem.
    A co ciekawe, jest tylko wtedy, kiedy na nowo zabootuję System i uruchomię GG.
    Jak pozostawię aktywne GG, a System shibernuję, to 'problem' ustąpi po następnym uruchomieniu.
    Mam tak już od dawna i żadnego pomysłu (no, pomijając hibernację - niekiedy przez kilka kolejnych dni) jak to zlikwidować.
    Nie pozostaje mi nic innego, jak poprawiać (usunąć tyldę) przed wysłaniem posta.

Pozdrawiam

P.S. To test: s~łużba, gro~źba, wzi~ąć, pić, gęś, mańka, kr~ówka, mak~ówka, wstańka.
  • REKLAMA
  • #4 15690653
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Macie zainstalowane jakies inne uklady klawiatury poza polskim programisty?
  • #5 15690659
    NeoNeonowy
    Poziom 17  
    Kolobos napisał:
    Macie zainstalowane jakies inne uklady klawiatury poza polskim programisty?
    Tak, kilka, np. angielska, niemiecka, rosyjska, i inne. Choć wybraną mam polska programisty.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 15690663
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Mozliwe, ze cos sie przestawia. Sprobuj nacisnac ctrl+shift pare razy i sprawdzaj czy nadal pojawia sie tylda.
  • #7 15690664
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #8 15690675
    NeoNeonowy
    Poziom 17  
    Kolobos napisał:
    Mozliwe, ze cos sie przestawia. Sprobuj nacisnac ctrl+shift pare razy i sprawdzaj czy nadal pojawia sie tylda.
    Jesteś THE BEST :idea:
    Po w/w pomogło: To test: służba, groźba, wziąć, pić, gęś, mańka, krówka, makówka, wstańka.
  • #9 15690680
    Konto nie istnieje
    Konto nie istnieje  
  • #10 15690900
    iagre
    Poziom 35  
    Ocena: 281
    Wyklęty napisał:
    i to samoczynnie?

Samoczynnie nie. Albo przypadkowe wciśnięcie przełączającej kombinacji klawiszy w trakcie szybkiego/nieostrożnego pisania (mi czasami to się przydarza) albo wymuszenie prze błąd w jakimś programie (na przykład był taki błąd w "Imagingu" w starych "DOSowych" windowsach).

P.S.: Jak klawiatura? Standardowa 104/105 klawiszy czy jakiś "kosmiczny" wynalazek z wieloma "multifunkcyjnymi" klawiszami/przełącznikami?
  • #11 15691758
    NeoNeonowy
    Poziom 17  
    iagre napisał:

P.S.: Jak klawiatura? Standardowa 104/105 klawiszy czy jakiś "kosmiczny" wynalazek z wieloma "multifunkcyjnymi" klawiszami/przełącznikami?
    I owszem, klawiatura A4-Tech, Model: KL-7MU z zainstalowanymi dedykowanymi sterownikami.
    Windows 7 SP1 i Firefox - Niektóre znaki wprowadza ze znakiem tyldy

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z wprowadzaniem znaków diakrytycznych w przeglądarce Firefox na systemie Windows 7 SP1, gdzie znaki takie jak ź, ó, ł były wprowadzane z poprzedzającym znakiem tyldy. Po restarcie systemu problem ustąpił, co sugeruje, że mogło to być chwilowe zakłócenie. Inni użytkownicy podzielili się podobnymi doświadczeniami, wskazując na możliwe przypadkowe przełączanie układów klawiatury lub błędy w programach. Zasugerowano również sprawdzenie kombinacji klawiszy, które mogą zmieniać układ klawiatury. Użytkownik korzysta z klawiatury A4-Tech KL-7MU z dedykowanymi sterownikami.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA