logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

TRILUX TAP 2534 TN-X - lokalizacja uszkodzenia

marek.jurekk 21 Maj 2016 18:51 2262 4
REKLAMA
  • #1 15690100
    marek.jurekk
    Poziom 10  
    Ocena: 70
    Pozdrawiam
    Proszę o pomoc w lokalizacji uszkodzonego elementu w telewizorze Trilux TAP 2534 TN-X w obrazie na ekranie telewizora wszystkie linie pionowe i ukośne do góry i we wszystkich kolorach wyglądają jak zęby piły o kształcie trójkątów podobnie jest na telegazecie linie pionowe i litery w pionie też są postrzępione i wyglądają jak ostrze piły na liniach pionowych i ukośnych , te zęby na liniach pionowych są największe w części środkowej ekranu, sam nic nie sprawdzałem, czy jest możliwe zlokalizowanie takiej usterki, czy rozglądać się za nowym telewizorem.
    Jeżeli jest możliwe to bardzo proszę o pomoc w naprawie mojego triluxa do którego mam duży sentyment.
  • REKLAMA
  • #2 15690133
    hedora
    Poziom 17  
    Ocena: 28
    Linie pionowe i ukośne ??? Zagiąłeś kupę ludzi. Widzisz w Tv linię ??? Wrzuć fotkę. Triluxy to typowo dławiki i kondensatory. Pozdrawiam.
  • REKLAMA
  • #3 15691372
    marek.jurekk
    Poziom 10  
    Dziękuję za odpowiedź.
    Wczoraj wieczorem, przesunięcia, postrzępienia linii pionowych i zbliżonych do pionowych same ustąpiły, nie zdążyłem zrobić fotki.
  • REKLAMA
  • #4 15701922
    marek.jurekk
    Poziom 10  
    Pozdrawiam ponownie.
    Zakłócenia w obrazie telewizora TRILUX TAP 2534 TN-X powróciły, więc dosyłam fotki i bardzo proszę o pomoc w zlokalizowaniu usterki.
    Załączniki:
    • TRILUX TAP 2534 TN-X - lokalizacja uszkodzenia zdjęcie.trilux.3.jpg (597.53 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TRILUX TAP 2534 TN-X - lokalizacja uszkodzenia zdjęcie.trilux.2.jpg (532.56 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • TRILUX TAP 2534 TN-X - lokalizacja uszkodzenia zdjęcie.trilux1.jpg (710.1 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #5 15702122
    Piko
    Poziom 22  
    Ocena: 110
    To mi wygląda na elektrolity w zasilaczu lub (jeżeli obraz staje się nie ostry) iskrzenie w.n. np. na G2 (nie do końca wciśniety kabel na PK albo uloty z trafa).
    Pozdrawiam Piko.
REKLAMA