logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Logilink - Karta dźwiękowa USB, błąd Kod 43 w Windows, jak naprawić?

Reemi 22 Maj 2016 18:24 675 6
REKLAMA
  • #1 15692044
    Reemi
    Poziom 8  
    Witam, około tygodnia temu kupiłem kartę dźwiękową pod usb firmy logilink. Teraz mam z nią problem, przy każdym podpięciu wyskakuje błąd "nie rozpoznano urządzenia usb" "System Windows zatrzymał to urządzenie z powodu zaraportowanych problemów. (Kod 43)" Za pierwszym razem pomogła tylko zmiana portu usb, innym razem pomoc przyniosło odinstalowanie wszystkich kontrolerów uniwersalnej magistrali szeregowej i ponowne uruchomienie systemu, lecz teraz nic nie pomaga... Urządzenie jest praktycznie nowe więc wydaje mi sie że to jakiś problem w sterownikach. Może miał ktoś kiedyś podobny problem i wie jak ominąć ten "Kod 43".
    Z góry dziękuje za wszystkie odpowiedzi.
  • REKLAMA
  • #2 15692063
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Ocena: 10423
    Jaki system? Sterowniki od producenta czy instalowane przez system?
    Na innym komputerze dziala?
  • REKLAMA
  • #3 15692074
    Reemi
    Poziom 8  
    Windows 7 ultimate x64, sterowniki instalowane przez system, niestety nie udało mi sie znaleźć w internecie sterowników od producenta. Przed chwilą patrzyłem na Windows xp i wyskakuje ten sam błąd.
  • #4 15692079
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Podaj identyfikator tej karty z menadzera urzadzen (ven i dev).
  • REKLAMA
  • #5 15692092
    Reemi
    Poziom 8  
    Niestety jest wykrywana jako "Unknown device" indetyfikator : USB\UNKNOWN.
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #6 15692104
    Kolobos
    Spec od komputerów
    Nic dziwnego, ze nie dziala skoro nie jest poprawnie wykrywana. Na obu komputerach masz taki identyfikator? Jezeli tak to zostaje zwrot/wymiana.
  • #7 15692109
    Reemi
    Poziom 8  
    Tak, na obu. Dziękuje za pomoc, temat do zamknięcia.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłasza problem z kartą dźwiękową USB firmy Logilink, która wyświetla błąd "Kod 43" w systemie Windows 7 Ultimate x64. Po podłączeniu urządzenia system nie rozpoznaje go, a identyfikator wskazuje na "Unknown device". Użytkownik próbował zmiany portu USB oraz odinstalowania kontrolerów USB, jednak problem nadal występuje. Inni uczestnicy dyskusji sugerują, że brak poprawnego wykrywania urządzenia może wskazywać na konieczność zwrotu lub wymiany karty.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA