logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Jak odblokować ekran Sony Xperia Z3 po zapomnieniu PIN-u?

Lukasz_Zcki 23 Maj 2016 07:02 6117 13
REKLAMA
  • #1 15692946
    Lukasz_Zcki
    Poziom 8  
    Ocena: 9
    Witam. Czy jest jakaś możliwość ominięcia (usunięcia) blokady ekranu w sony xperia z3. Wczoraj zmieniłem pin i nie pamiętam na jaki.
  • REKLAMA
  • #2 15693011
    leonov
    Poziom 43  
    Ocena: 2234
    Raczej zostaje przywrócenie ustawień fabrycznych, wiąże się to z usunięciem wszystkich danych użytkownika.
    Jak wykonać hard reset

Moderowany przez nutergsm:

I jak ma wykonać przywrócenie do ustawień fabrycznych jak ma blokadę?
    Zanim coś wyślesz lub napiszesz sprawdź najpierw czy to zadziała.

• REKLAMA
  • #3 18364712
    skarabeusz321
    Poziom 12  
    Ocena: 3
    leonov napisał:
    Raczej zostaje przywrócenie ustawień fabrycznych, wiąże się to z usunięciem wszystkich danych użytkownika.
    Jak wykonać hard reset

Nie da sie zrobic HR, jeżeli jest blokada ekranu !

Dodano po 1 [minuty]:

leonov napisał:
    Jak wykonać hard reset

Nie da sie zrobic HR, jeżeli jest blokada ekranu ! Bo nie da się wejść w ustawienia. Podobnie będzie z programem Xperia Companion, zawoła odblokowania ekranu i koło się zamyka.
  • REKLAMA
  • #4 18364892
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    skarabeusz321 napisał:
    Podobnie będzie z programem Xperia Companion, zawoła odblokowania ekranu i koło się zamyka.

Jeżeli podłączy włączony telefon, to tak. Wystarczy podłączyć wyłączony telefon i zaznaczyć opcje naprawy telefonu.
  • #5 18384116
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    Kolega raczej nie zmienił tylko próbuje telefon odblokować... 😂
  • #6 18551737
    Domcom
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Ja mam podobny problem. W zeszłym roku zmieniłem telefon na Huawei a Xperia wylądowała w szufladzie. Teraz chciałbym ją dać dziecku ale jest zonk bo nie mogę jej odblokować. Na telefonie jest skonfigurowane moje konto google, czytnik linii papilarnych reaguje na mój palec ale przy pierwszym logowaniu wymaga pinu. Nie chciałbym go czyścić bo mogę tam mieć jeszcze coś przydatnego. Jakieś pomysły?
  • #7 18552036
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    Zaloguj sie na koncie Google na komputerze i zobacz czy mozesz z poziomu tego zmienic haslo. Telefon oczywiscie musi byc wlaczony i polaczony z internetem. https://www.google.com/android/find?u=0
  • #8 18552133
    Domcom
    Poziom 2  
    Ocena: 1
    Niestety nie. Gdzieś wyczytałem że coś takiego jest do zrobienia ale chyba jednak nie. Mogę tylko zablokować tel albo wyczyścić.
  • #9 18554397
    bogdan2491
    Poziom 22  
    Ocena: 96
    Ze znanych mi metod, tylko tak jak nutergsm pisał: program xperia Companion i wybór opcji naprawa urządzenia na wyłączonym telefonie- zaktualizuje system, zrobi hard reset, wszystkie dane znikną.
  • #10 18568411
    winmap
    Poziom 38  
    Ocena: 746
    bogdan2491 napisał:
    Ze znanych mi metod, tylko tak jak nutergsm pisał: program xperia Companion i wybór opcji naprawa urządzenia na wyłączonym telefonie- zaktualizuje system, zrobi hard reset, wszystkie dane znikną.

Może się mylę bo zrezygnowałem z Sony i dawno nie używałem companian. Na blokadzie nie wiem czy pójdzie. Nawet na wyłączonym.
  • #11 18568970
    nutergsm
    VIP Zasłużony dla elektroda
    Ocena: 1659
    @winmap, przeczytaj mój poradnik, a będziesz wiedział, że się da.
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic3627954.html
  • #12 18569855
    iza2217
    Poziom 17  
    Ocena: 34
    Wgraj ten plik,powinien usunąć jak posiadasz tą wersję oprogramowania
    Xperia_Z3_Compact_LTE-A_D5803
    Nie tracisz danych
    https://www.4shared.com/rar/_fgiVZd_ba/Xperia_Z3_Compact_LTE-A_D5803_.html
  • REKLAMA
  • #13 18570647
    blahfff
    Poziom 42  
    Ocena: 1283
    iza2217 napisał:
    Wgraj ten plik,powinien usunąć jak posiadasz tą wersję oprogramowania
    Xperia_Z3_Compact_LTE-A_D5803
    Nie tracisz danych

Po pierwsze to do Z3 Compact, a po drugie zawiera partycje userdata wiec jak najbardziej wymaze wszystkie dane. W zwiazku z tym, ze telefony SONY nie maja domyslnie recovery to tego typu "softy" sluza wlasnie do resetu telefonu bez potrzebny wgrywania calego oprogramowania.

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownicy dyskutują o problemie odblokowania ekranu w telefonie Sony Xperia Z3 po zapomnieniu PIN-u. Wskazują, że jedyną skuteczną metodą jest przywrócenie ustawień fabrycznych, co wiąże się z utratą wszystkich danych. Niektórzy sugerują użycie programu Xperia Companion, jednak podkreślają, że wymaga on odblokowania ekranu. Inni użytkownicy dzielą się doświadczeniami, że podłączenie telefonu do komputera z włączonym Xperia Companion może umożliwić naprawę urządzenia, ale również prowadzi do hard resetu. Wspomniano również o możliwości zmiany hasła przez konto Google, ale to również wymaga, aby telefon był włączony i połączony z internetem.
Wygenerowane przez model językowy.
REKLAMA