Elektroda.pl
Elektroda.pl
X
Please add exception to AdBlock for elektroda.pl.
If you watch the ads, you support portal and users.

Xperia z2 jak dostać się do telefonu z kodem

Bawarenzi 22 Dec 2018 01:34 396 4
    Bawarenzi
    Level 2  
    Witajcie, mam taki oto problem.
    Potrzebuję się dostać do telefonu, kontaktów, smsów, cokolwiek, na zablokowanym ekranie. Wymaga to podania PINu. Po podłączeniu do pc jest tylko tryb ładowania, więc nie mogę za dużo zdziałać.
    Chce się dostać, ale aby później ten kod nadal był, nie chce przywracać ustawień fabrycznych, bo wiem, że kopia zapasowa nie została stworzona.

Nie mogę doczytać czy jest jakiś program, sposób, lub kod serwisowy aby się tak dostać.
    Uwierzcie na słowo, że to nie jakieś bezsensowne przeszukanie komuś telefonu, nie o to chodzi.

Prosiłbym o szybką pomoc w rozwiązaniu tego problemu. Z góry dziękuję.
    sosarek

Level 43  
    Jeśli to Twój telefon chociaż aktualizację kontaktótw miałbyś z kontem kontem Google i mógł się do niej dostać z poziomu przeglądarki.
    Bawarenzi
    Level 2  
    Właśnie nie była ta opcja włączona, to telefon nazwę to służbowy, synchronizacja Google jest wyłączona, kopia zapasowa też..
    Muszę się do tych informacji dostać. Ogólnie, pominąć PIN, ale tak, żeby później był taki sam.
    Potrzebuję dokładnie wejść do kilku aplikacji, takich jak notatnik, kontakty, smsy, w celu weryfikacji kilku zdarzeń.
    Robię to dla kogoś bardzo mi bliskiego, nie w celach ani zarobkowych, ani takich, które miałyby komukolwiek zaszkodzić.

Wiem, że są jakieś programy serwisowe, kiedyś, dawno, dawno temu coś tam się bawiłem, ale wiem, że jakbym zdjął pin, to już by go w ogóle nie było, lub wyczyścić telefon, ale nie możemy też stracić tych danych.
  • Helpful post
    tino2003
    Admin of GSM Group
    Więc jedyna szansa to odczyt kodu boxem serwisowym o ile obsługuje ten model, pytaj w dobrych serwisach. Tanio jednak nie będzie.
    Bawarenzi
    Level 2  
    Dzięki, już mam bardziej temat naswietlony.