logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Integra 128 + ETHM1: Jak przyspieszyć komunikację z własnym systemem?

gregorusp 23 Maj 2016 14:05 1341 3
REKLAMA
  • #1 15693517
    gregorusp
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Hej!

Mam w domu następującą sytuację:
    - moduł Integra 128 + ETHM1
    - własny system zarządzania domu + oprogramowanie komunikujące się z Integrą poprzez Ethernet
    Część wejść/wyjść mam podpięte do Satela, część do mojego systemu (zdarza się że wejście (np.: przycisk) w moim systemie ma zmienić wyjście w Satelu).

Jak wiemy Integra/ETHM nic nie wyśle w przypadku zmian, musimy ją odczytać, jednakże to trwa.
    Czy jest możliwość zmiany konfiguracji, aby Satel sam powiadamiał o zmianach na wyjsciach/wejściach albo przyspieszenie komunikacji? Teraz Satel odpowiada w w ciągu 300ms do sekundy. Jeżeli mój program wyśle żądanie zmiany wyjścia niekiedy dopiero po 1-2 Satel zmieni wyjście i powiadomi o tym (komenda 0x7f).

Pozdrawiam,
    Grzegorz
  • REKLAMA
  • #2 15693543
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Nie ma możliwości przyśpieszenia tej komunikacji (mam na myśli integrację ethm). W trybie 2 protokołu (integracja) zawsze to działa w modelu "pytanie-odpowiedź". Nie ma możliwości, żeby centrala sama to wysłała od siebie.
  • REKLAMA
  • #3 15693608
    gregorusp
    Poziom 12  
    Ocena: 2
    Dzięki za info.
    Jak sądzę nie ma również możliwości przyśpieszenia odpowiedzi na komendy po ethm? (jak napisałem teraz odpowiedź jest niekiedy nawet po sekundzie...)
  • Pomocny post
    #4 15693635
    dariusz.bembenek
    Specjalista - Alarmy Stacjonarne
    Ocena: 615
    Nie ma możliwości przyśpieszenia, a już na pewno nie po stronie ethm.
REKLAMA