logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Zmywarka Amica Aqua Spray - Po każdym zmywaniu pozostaje woda w środku

Mrfuters 23 Maj 2016 22:07 1275 2
REKLAMA
  • #1 15694715
    Mrfuters
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Witam, mam problem ze zmywarka firmy Amica. Za każdym razem gdy kończy pracę w środku pozostaje na powierzchni woda. Czym może to być z powodowane?
    Użyłem specjalnego płynu do wyczyszczenia jej i nic nie pomogło. Mam nadzieję że nie jest to coś poważnego ale no tak wygląda.
    Bardzo proszę o pomoc :) Z góry dziękuje i Pozdrawiam
  • REKLAMA
  • Pomocny post
    #2 15694736
    kudlaty1125
    Poziom 15  
    Ocena: 29
    Po pierwsze na powierzchni czego ta woda pozostaje? Zmywarka nie usuwa całkowicie wody? Ile jej zostaje jak masz poskładany odpływ. Masz jakieś doświadczenie elektryczne, miernik, potrafisz ściągnąć obudowę i sprawdzić czy napięcie tu i tam?

Po drugie chłopie, oczy bolą, z powodowane? Chyba raczej spowodowane. Sam jestem dyslektykiem, ale szanujmy się.

tutaj jakiś głupawy filmik z wymiany pompki w zmywarce:
    https://www.youtube.com/watch?v=w9Ne5j67xqI
  • #3 15694966
    Mrfuters
    Poziom 7  
    Ocena: 2
    Przepraszam za tą literówkę :) Zmywarka nie usuwa całkowicie wody i woda zostaje na jej powierzchni tam gdzie są filtry ( pokrywa dolny rozpylacz, pojemnik na sól itp. ) Na zmywarkach się nie znam dlatego piszę. Jakieś doświadczenie mam, miernik potrafię użyć, pracy się nie boje. To zdejmę tą obudowę i zobaczę czy jest napięcie.
REKLAMA