logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens S35 nie włącza się po aktualizacji oprogramowania - co robić?

Misio89 29 Cze 2005 13:05 1260 12
REKLAMA
  • #1 1615477
    Misio89
    Poziom 20  
    Ocena: 14
    Witam
    przed chwila chcialem zmienic softa w telefonie siemens s35 udalo mi sie to ale po skonczonej pracy telefon sie wogle nie wlacza i w zadnym programie nie moge z nim nic zrobic nawet nie moge wgrac starego flascha do niego

co to moze byc pozdrawiam
  • REKLAMA
  • #2 1615546
    gdeco
    Poziom 18  
    Ocena: 60
    Napisz troszkę więcej czym zmieniałeś, jakie są objawy no i najważniejsze bateria naładowana?
  • REKLAMA
  • #3 1615565
    Misio89
    Poziom 20  
    Zmienialem programem freia, objawy sa takie ze telefon wcale nie reaguje ani na ladowarke a ni na wlaczenie bateria naladowana
    czekam na dalsze instrukcje

Dodano po 50 [minuty]:

Prosze was o jakas odpowiedz bardzo mi na tym zalezy i czas nagli
  • REKLAMA
  • #5 1615714
    Misio89
    Poziom 20  
    tak postepowalem wedlug tej instrukcji a moze mi powiedziec jakim programem moge go swupowac
  • REKLAMA
  • #7 1615784
    Misio89
    Poziom 20  
    dzieki za ta stronke ale jest cos takiego ze zaden program niechce mi sie polaczyc z tym telefonem jest tak jakby go nie widzial zaden program co to jest

Dodano po 12 [minuty]:

nie da go sie tez SWUPowac probowalem nie mopze sie polaczyc z telefonem
  • Pomocny post
    #8 1615883
    mateusz Kubański
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    WITAM ,

kolego misio89 a ile miales bateri pod czas flashowania ?

Naładuj baterie gdzies u kogos i spróbój >powinien wstac ! <

Pamietaj ze telefon najbezpieczniej fleshowac przy pełnej bateri lub połowie !

teraz nie mam czasu ci wrzucic softu na forum, ale jak mi sie troche rozluźni na serwisie to zeedytuje tego posta !

czekaj przed 16 napewno wrzuce
    Załączniki:
    • S35_2403.zip (3.48 MB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
    • x35-naprawa.zip (28.75 KB) Musisz być zalogowany, aby pobrać ten załącznik.
  • #9 1615908
    Misio89
    Poziom 20  
    bateri bylo wiecej niz pol a czy to normalny objaw ze nawet na ladowarce on nie reaguje? a jak wgralem zlego softa to moze sie cos popsuc?
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic166239.html wgralem tego softa ten z ostatniego postu
  • #10 1616158
    sim
    Poziom 28  
    Ocena: 7
    Tamte flashe są pod x35 flasher, a nie pod freia. .bin a nie .fls
  • #11 1617261
    mateusz Kubański
    Poziom 18  
    Ocena: 25
    Czlowieku ! a kto uzywa freji ??

znam przypadki ze po zabawie tym softem telefony sa trudne do obudzenia!

lepiej uzyc 2 - 3 programików niz jedneko kombajna który za przeproszeniem gówno potrafi.
  • #12 1617821
    ninjahwdp
    Poziom 28  
    Moja metoda na trupa... (sprawdzona)

1. Wgrać Feria czysty EEPROM (inaczej x35 wyrzuci ze telefon jest uszkodzony)
    2. Wgrac x35 flasha (pewnego, jak cos moge zalaczyc)
    3. Zdjąc Feria simlock (Use Eeprom IMEI)
    4. Wyjąc, włożyc baterie i działą

• #13 1980081
    Misio89
    Poziom 20  
    Temat zamkniety
    Telefon zostal naprawiony
    pozdrawiam

Podsumowanie tematu

✨ Po próbie aktualizacji oprogramowania telefonu Siemens S35 za pomocą programu Freia, urządzenie przestało się włączać i nie reagowało na ładowarkę ani próby połączenia z komputerem. Telefon miał naładowaną baterię powyżej połowy, jednak żaden program nie wykrywał urządzenia, uniemożliwiając wgranie starego softu. Zalecano sprawdzenie stanu baterii oraz użycie alternatywnych narzędzi do flashowania, takich jak x35 flasher i SWUP, dostępnych na stronach z oprogramowaniem. Wskazano, że pliki flash powinny mieć rozszerzenie .bin, a nie .fls, oraz że Freia może powodować problemy z "obudzeniem" telefonu po flashowaniu. Zaproponowano metodę naprawczą polegającą na wgraniu czystego EEPROM przez Feria, następnie pewnego x35 flasha, zdjęciu simlocka i ponownym założeniu baterii. Ostatecznie telefon został naprawiony, a temat zamknięty.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA