logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Siemens S35 , nie wlacza sie, nie laduje. od czego zaczac ??

Kukiz18 26 Lut 2006 18:31 1380 7
REKLAMA
  • #1 2350848
    Kukiz18
    Poziom 21  
    Ocena: 38
    czesc. mam wlasnie takiego siemensa. tel sie nie włacza i nie reaguje na ladowarke. mam do niego kabel serwisowy z siemensa M55 załozyłem wtyczke z s35. 1-gnd 5-tx 6-rx. Słyszałem ze to powinno dzialac, ale moje pytanie to takie. od czego zaczac. nie znam sie za bardzo na siemensach.

czy sprobowac wgrac mu firmware?? jak tak to czym i gdzie to znalezc

prosze o pomoc
  • REKLAMA
  • #2 2352471
    electr0
    Poziom 13  
    Ocena: 2
    Oprogramowanie jest na jakiejs stronie rosyjskiej, niepamietam jakiej pozwala omo wgrywac nowe oprogramowanie be wlaczania telefonu, najlepiej poszukaj na forach siemensach, napewno znajdziesz tam odonosnik do tej strony rosyjskiej
  • REKLAMA
  • #3 2352486
    Tech mobil

GSM Product Supporter
    Ocena: 34
    nie musisz szukac daleko oprogramowanie znajduje sie na elektrodzie wystarczy uzyc opcji szukaj na forum i wszystko znajdziesz wlacznie z opisem jak i co
    Konto firmowe:
    P.P.U.H. Tech Mobil Tomasz Zawisza
    Siedliska Sławęcińskie 57, Skołyszyn, 38-242 | Strona WWW: www.techmobil.pl
  • #4 2352923
    Kukiz18
    Poziom 21  
    bez właczania tel?? ja znalazłem tylko jakies naprawcze v05?? czy to to?? ale wgrywa sie ono programem x35 flasher & repair, a tam trzeba wcisnac czerwona słuchawke, ale tel nie reaguje. jest takie w ktorym nic nie trzeba robic?
  • REKLAMA
  • #5 2352951
    Lutownica
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    a bateria wogóle ma napięcie >3,6V, nie piszesz nic na ten temat, zacznij od sprawdzenia baterii, a moze wystarczy ją podładowac na zewn. zasilaczu jak napięcie jest poniżej 3v fon nie zobaczy baterii w sobie

pozdr
    .: Lutownica :.
  • #6 2352960
    Kukiz18
    Poziom 21  
    tak ładowałem baterie zewnetrznie, bo jak mierzyłem napiecie ladowania poprzez tel to miernik wskazywał mi 0,5V, wiec nie wiem czy dalej kombinowac z tym fleshem bez wł tel czy to nie ma sensu?? bo skoro jest tak male nap to chyba cos jest uszkodzone, moze to byc wina flasha ze tel nie laduje bateri dostatecznie duzym pradem?
  • REKLAMA
  • #7 2352991
    Lutownica
    Poziom 16  
    Ocena: 24
    czyli podładowałeś baterie do 3,6 V na zewn. zasilaniu, jeśli tak to spróbuj np. freją flash lub simlocka, zobacz czy soft załapie transmisję, jeśli nie to raczej grzebanie w HW
  • #8 2353086
    Kukiz18
    Poziom 21  
    no własnie nie lapie :/ zero transmisji miedzy kom a komp :/ koledzy wyzej napisali ze jest jakis program do wgrywania flasha bez właczania tel, moze to cos da

aha :/ przepoczylem ze to siemens s35i a nie s35 mam nadzieje ze nie ma znaczacej roznicy

Podsumowanie tematu

✨ Problem dotyczy telefonu Siemens S35 (później sprostowano na S35i), który nie włącza się i nie reaguje na ładowarkę. Użytkownik posiada kabel serwisowy z modelu M55, podłączony zgodnie z pinami GND, TX, RX, lecz nie uzyskuje komunikacji z komputerem. Zalecane jest najpierw sprawdzenie napięcia baterii – powinno wynosić powyżej 3,6 V, gdyż przy niższym telefon może nie wykrywać baterii i nie ładować jej prawidłowo. Bateria była ładowana zewnętrznie, jednak napięcie ładowania mierzone przez telefon wynosiło około 0,5 V, co wskazuje na możliwą usterkę sprzętową. W kwestii oprogramowania, istnieją narzędzia do wgrywania firmware bez konieczności włączania telefonu, np. program x35 flasher & repair, jednak wymagają one reakcji telefonu (np. naciśnięcia czerwonej słuchawki), której brak. Oprogramowanie można znaleźć na forach poświęconych Siemensom lub na rosyjskich stronach. Jeśli nie uda się nawiązać transmisji, prawdopodobna jest awaria sprzętowa wymagająca naprawy hardware’u.
Podsumowanie wygenerowane przez AI na podstawie treści dyskusji.
REKLAMA