po wpisaniu DNSów w te pola wyskakuje komunikat że konieczna będzie manualna zmiana IP czy coś w tym stylu i niestety nie działa mi wtedy WIFI zupełnie
jeśli chodzi o funkcję kontroli rodzicielskiej-wydawało mi się że wszystko poprawnie wklepałem zgodnie z info w instrukcji ale niestety nie działa zupełnie
hermes-80 napisał: Str 36 sekcja Serwer DNS1, Serwer DNS2 - Tam się wpisuje serwery OpenDNS Famili shild
Co do kontroli rodzicielskie - to jest dość proste ustawienie - wystarczy przeczytać instrukcje odnośnie niej która zalinkowałes i na pewno sobie poradzisz - najpierw dodajesz urządzenie po MAC które chcesz objąć ochrona a potem konfigurujesz dla niej filtry.
Dodano po 1 [minuty]: no pytanie tylko gdzie wpisać te dnsy bo jak wpiszę w pola wspomniane przez kogoś wyżej to przestaje mi działać WIFI
jurek.adam napisał: Wpisać inne DNS-y można, po zatwierdzeniu zrób restart Ubee i sprawdź, czy nie zniknęły i czy urządzenia je pobierają.
Kontrola rodzicielska tez działa, ale nie na każdej wersji softu prawidłowo.
W ogóle nie oczekuj od tego routera zbyt wiele.
Dodano po 7 [minuty]:
coś takiego wyskakuje po zmianie DNSów na OpenDNS zgodnie z instrukcjami z tej strony
Link