logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

John Deere D100 (traktorek) nie pracuje tak jak powinien

motorzysta95 27 Maj 2016 22:28 4920 4
REKLAMA
  • #1 15703613
    motorzysta95
    Poziom 10  
    Ocena: 6
    Witam!

Posiadam traktorek do trawy John Deere D100, silnik BRIGGS STRATTON 17,5 traktorek mam od jakichś 2 lat, sprawował się bez problemu, ostatnio kosiłem trawę, zgasiłem Jaśka i już nie odpalił.
    Kupiłem nowy akumulator, rozrusznik strasznie ciężko zakręcał silnikiem i był strasznie gorący, po kilkudziesięciu próbach z rozrusznika poszedł dym, rorusznik i tak do wymiany, ale dalej go kręci, odpala chodzi na ssaniu, jak chce zmienić mu obroty na "Zajączka" to gaśnie. Bezpieczniki sprawdziłem, olej, paliwo jest. Iskra na świecy jest, ale świeca jest osmolona na czarno. Sprawdziłem pompkę paliwa działającą na podciśnienie i też raczej jest w porządku. Jedynie za co się nie zabierałem to gaźnik. Może miał ktoś podobny problem ? Wiecie co można albo jak to rozwiążać? :)

Pozdrawiam!
  • REKLAMA
  • #2 15703665
    Bienias_2005
    Poziom 9  
    Ocena: 2
    Witam. Sprawdz czy silnik sie lekko kreci czy ma może dóży opur.
  • REKLAMA
  • #3 15703668
    motorzysta95
    Poziom 10  
    Da się ręką kręcić
  • REKLAMA
  • #4 15703785
    Staszek49
    Poziom 35  
    Ocena: 1139
    Zdemontuj gaźnik, usuń ewentualne brudy, udrożnij dysze i sprawdź poziom paliwa w gaźniku, bo może pływak dziurawy. Sprawdź, czy filtr powietrza nie jest "zabity" brudem. Podmień świecę. Zbadaj dlaczego rozrusznik ma problem uruchomić silnik.
  • #5 15704120
    motorzysta95
    Poziom 10  
    Gaźnik zdemontowany, zaraz go przeczyszczę. Dysze wszystkie są drożne. Filtr powietrza jak nowy. Rozrusznik jak mówiłem do wymiany tak czy tak. Jedynie jeszcze obstawiałbym, że ta pompka paliwa jednak jest coś z nią nie tak...

EDIT:

Gaźnik wyczyszczony, wszystko drożne. Dalej ciężko kręci, wydaje mi się, że to przez rozrusznik, jak przyjdzie nowy to będę sprawdzał dalej... Macie może jeszcze jakieś pomysły ?
REKLAMA