Witam szanownych kolegów!
Opiszę w skórcie na czym polega mój problem,a jest on strasznie irytujący i fantastycznie potrafi umilić czas podczas rozgrywki.
Otóż grając w Wiedźmina 3 czy Battlefronta, Assasin's Creed regularnie co chwilę następuje spadek fps o 10-20 co powoduje lekkie zacięcie obrazu po czym fps wraca do tej samej liczby. Płynność rozgrywki w takim przypadku nie istnieje.
Dodam, że to zjawisko występuje na każdym ustawieniu grafiki LOW/MEDIUM/UBER z postprocesami on i off nie ma znaczenia.
Chciałbym ustalić z waszą pomocą który podzespół jest winowajcą.
Przeczytałem podobne tematy i w załączniku podsyłam screeny z HWmonitor podczas rozgrywki oraz crystal disk info.
Specyfikacja mojego sprzętu:
Płyta główna: Gigabyte GA-MA770T-UD3
Procesor: AMD Phenom II X4 840 3.2Ghz
Karta Graficzna: Asus STRIX GTX970 4Gb
Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W
RAM: GoodRAM Dualchannel 1333Mhz 8gb
Jeśli coś powinienem dorzucić dajcie mi znać.
Mam nadzieję że dowiemy się co tak bruździ
Pozdrawiam!
Opiszę w skórcie na czym polega mój problem,a jest on strasznie irytujący i fantastycznie potrafi umilić czas podczas rozgrywki.
Otóż grając w Wiedźmina 3 czy Battlefronta, Assasin's Creed regularnie co chwilę następuje spadek fps o 10-20 co powoduje lekkie zacięcie obrazu po czym fps wraca do tej samej liczby. Płynność rozgrywki w takim przypadku nie istnieje.
Dodam, że to zjawisko występuje na każdym ustawieniu grafiki LOW/MEDIUM/UBER z postprocesami on i off nie ma znaczenia.
Chciałbym ustalić z waszą pomocą który podzespół jest winowajcą.
Przeczytałem podobne tematy i w załączniku podsyłam screeny z HWmonitor podczas rozgrywki oraz crystal disk info.
Specyfikacja mojego sprzętu:
Płyta główna: Gigabyte GA-MA770T-UD3
Procesor: AMD Phenom II X4 840 3.2Ghz
Karta Graficzna: Asus STRIX GTX970 4Gb
Zasilacz: Chieftec GPA-500S8 500W
RAM: GoodRAM Dualchannel 1333Mhz 8gb
Jeśli coś powinienem dorzucić dajcie mi znać.
Mam nadzieję że dowiemy się co tak bruździ
Pozdrawiam!