Witam, ostatnio przez nieuwagę zrobiłem zwarcie i wybiłem bezpieczniki w listwie AXON AX350 oraz główny bezpiecznik. O ile ten ostatni nie jest problemem, bo wystarczy pstryknąć go do góry to z tą listwą są problemy. Wymieniłem jeden bezpiecznik (ten po prawej, był cały czarny), za to nie mogę wykręcić tego po lewej (od strony włącznika). Kręci się w kółko i koniec. Żeby było śmieszniej to teraz tego po prawej też nie mogę wyciągnąć poprzez wykręcenie, również się kręci w kółko. Na szczęście jego nie muszę wymieniać, ale ten po lewej pewnie też jest przepalony i dlatego listwa nie działa i tu zwracam się do Was o pomoc. W jaki sposób (dobrze aby nie był destrukcyjny dla listwy) dobrać się do tego bezpiecznika po lewej ? Próbowałem lekko podważyć czymś cienkim, niestety nie zdało to egzaminu. Poniżej zamieszczam fotki jak to wygląda.
Mam obok drugą listwę Acar Axon 504W, lecz potrzebuję obu bo brakuje mi gniazdek a zwykłego przedłużacza boję się podłączać przy swoich eksperymentach.
Przy okazji zapytam: dlaczego skoro wywaliło bezpiecznik w listwie (a może i dwa) to poszedł także główny ? Bezpieczniki z literką F, czyli te szybkie, konkretnie takie.
Mam obok drugą listwę Acar Axon 504W, lecz potrzebuję obu bo brakuje mi gniazdek a zwykłego przedłużacza boję się podłączać przy swoich eksperymentach.
Przy okazji zapytam: dlaczego skoro wywaliło bezpiecznik w listwie (a może i dwa) to poszedł także główny ? Bezpieczniki z literką F, czyli te szybkie, konkretnie takie.