Witam, miałem podobny problem, wezwałem już serwis - na szczęście mógł dojechać dopiero w przyszłym tygodniu. Wszedłem na elektrodę i zacząłem czytać i rozkręcać pomału. Gdzie jakiś wątek to sprawdzam.
Panel sterowania - u kogoś wypaliło ścieżkę , triak itp. tu czysto
Płaszcz wodny z zewnątrz wyglądał na zabrudzony, zdemontowałem wymyłem dalej nic. iiii Elektrozawór wypiąłem końcówki i za pomocą kabli od miernika wpiętych do gniazdka (raczej nie dla początkujących) dotknąłem styków w lewym było słychać charakterystyczne kliknięcie a w prawym cisza. Odkręciłem go - uwaga nie ma żadnej zaślepki zaworu, który zostaje w płaszczu, na końcu zaworu jest grzybek który zamyka przepływ - trzeba wyłączyć zmywarkę , gdy płaszcz jest pusty. Wyjąłem i wyczyściłem bolec, którym porusza cewka elektrozaworu, nasmarowałem go lekko, wymyłem otwór w zaworze i po zmontowaniu wszystko działa.
A objawy były następujące - zmywarka nie wylewa wody do końca pozostaje nad sitkiem, "buczy" zatrzymuje się na 1 na wyświetlaczu, za którymś razem nie dawała ciepłej wody..
Rozpisuję się tak mocno bo dzięki Wam udało mi się naprawić zmywarką więc niech i inni skorzystają.