logo elektroda
logo elektroda
X
logo elektroda
REKLAMA
REKLAMA
Adblock/uBlockOrigin/AdGuard mogą powodować znikanie niektórych postów z powodu nowej reguły.

Mio Spirit 6900 LM - Nawigacja nie chce wystartować. Jak zaktualizować mapy?

Casian 05 Cze 2016 21:16 5568 7
REKLAMA
  • #1 15722992
    Casian
    Poziom 10  
    Ocena: 3
    Witam

Dostałem od ojca nawigacje tak jak w temacie, dośc długo nie używana bo leży od roku w szufladzie. Ale mam z nia pewien problem gdyż nie chce w ogóle wystartować. Włączamy przycisk "START" i pojawia się tylko animacja informująca że to produkt Mio a następnie czarny ekran. Wiem że nawigacja była ok. Nie ma znaczenia czy startuje z kartą micro czy bez.. Tak samo czarny ekran się pojawia. Próbowałem ją resetować ale nic to nie dało. Może ktoś wie co zrobić ? Byłbym wdzięczny.
  • REKLAMA
  • #2 15723575
    jajacekpl
    Poziom 25  
    Ocena: 268
    Przy podłączonym zasilaniu jest to samo?
    Po roku akumulator ma prawo się rozładować.
  • REKLAMA
  • #3 15731648
    Casian
    Poziom 10  
    podłaczyłem do ładowarki do kompa i po nocy nawigacja uruchomiła się. Dzieki za info.

Druga sprawa w jaki sposób aktualizować mapy ?
    W pudełku mam płytke MioMore Desktop 7.50, którą zainstalowałem na komputerze, podłączam nawigacje do komputera ale program jej nie widzi. Ktos podpowie jak aktualizuje sie mapy w tym urządzeniu ?
  • #4 15735096
    japycz321
    Poziom 26  
    Ocena: 141
    Masz komunikacje z urządzeniem? widzisz ją jako osobny dysk?
  • REKLAMA
  • #5 15736613
    Casian
    Poziom 10  
    nie.. jak podłacze do kompa nawigacje wyswietla sie animacja .. komp - USB- Navi
  • REKLAMA
  • #6 15737104
    japycz321
    Poziom 26  
    Ocena: 141
    Na początek spróbuj użyć innego kabla mini USB, oraz innego portu w komputerze.
  • #7 15768870
    Casian
    Poziom 10  
    Podłączałem navi i z przodu i z tyłu.. W MioMore nie widzi nawigacji.. jak podłączę navo pod komputer pyta mnie że trzeba sformatować dysk który znajduje.. Więc sam juz nie wiem dlaczego tak się dzieje.
  • #8 15779689
    jacek1973we
    Poziom 11  
    Ocena: 6
    Zawsze można spróbować sformatować pamięć Mio i potem aktualizować przez Mio More . Możliwe ,że są uszkodzone pliki na pamięci . Wrzuć na kartę pamięci pliki do odblokowywania urządzenia z karty https://www.elektroda.pl/rtvforum/topic2970766.html powinna zastartować nawet jak jest uszkodzony flash .

Podsumowanie tematu

✨ Użytkownik zgłosił problem z nawigacją Mio Spirit 6900 LM, która nie uruchamia się, wyświetlając jedynie czarny ekran po animacji startowej. Po podłączeniu do zasilania, nawigacja w końcu się uruchomiła, co sugeruje, że akumulator mógł być rozładowany. Użytkownik następnie napotkał trudności z aktualizacją map, ponieważ program MioMore Desktop nie rozpoznaje urządzenia. Inni uczestnicy dyskusji sugerowali sprawdzenie kabla USB, portów w komputerze oraz ewentualne sformatowanie pamięci urządzenia, co mogłoby pomóc w rozwiązaniu problemu z komunikacją i aktualizacją map.
Podsumowanie AI na podstawie dyskusji. Może zawierać błędy.
REKLAMA